Skip to main content

Χείμαρρος ο Παπασταθόπουλος: Έτσι δεν αξίζουμε το Euro

«Δεν έχω ποτέ κοροϊδέψει κανέναν. Η ευθύνη είναι αυτών που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου», δήλωσε ο αρχηγός της «γαλανόλευκης».

Την ευθύνη για το νέο κάζο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανέλαβε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μιλώντας ως πραγματικός αρχηγός και παραδέχθηκε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενδεχομένως να μην βρίσκεται στο κατάλληλο επίπεδο για να προκριθεί στο Euro.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο στόπερ της Άρσεναλ στο «Open»:

Για την εικόνα της Εθνικής: «Είναι μια κατάσταση, που έχει ξεκινήσει να υπάρχει εδώ και καιρό. Αναλαμβάνω σήμερα την ευθύνη για όλα τα παιδιά, εγώ είμαι υπεύθυνος. Τώρα τι να σας πω, να κοιτάξουμε μπροστά; Δεν υπάρχει αυτό. Απλά θα σας πω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη».

Για τις επιλογές στην ενδεκάδα: «Δεν θα σας μιλήσω για τον προπονητή, αυτά είναι θέματα, για τα οποία δε θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή και δεν αρμόζει στη θέση μου. Εγώ μπαίνω στην πλευρά των παικτών. Έγιναν τραγικά λάθη, που είναι δύσκολο να εξηγηθούν και από εμάς. Αν δούμε τα γκολ, είναι γκολ για παιδική χαρά. Όλο αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη που πρέπει να αναλάβουμε οι μεγαλύτεροι με πρώτο εμένα. Την αναλαμβάνω και είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Για την πίεση: «Ίσως είναι μεγάλη πίεση, ίσως να μην υπάρχει ανάλογη με αυτή που πρέπει. Είναι μια κατάσταση που δεν εξηγείται, πράγματα που είναι δύσκολο να εξηγήσεις. Έχω κουραστεί να έρχομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια στην κάμερα, αλλά για ό,τι έγινε σήμερα στο κομμάτι των παικτών αναλαμβάνω όλη την ευθύνη και οποιοσδήποτε θέλει να πει κάτι, ας το πει σε μένα. Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν μικρά παιδιά χωρίς εμπειρία, μπορεί να μην έχουμε και το επίπεδο που αρμόζει στην Εθνική. Ίσως κι εγώ μπορεί να μην μπορώ να δώσω αυτά που πρέπει».

Για τη συνέχεια: «Δεν είναι ώρα να πω κάτι παραπάνω, θα το ήθελα κι εγώ πολύ, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι η στιγμή. Για τα προκριματικά δεν νομίζω, ότι έχουμε τύχη, σαν εικόνα δεν αξίζουμε να πάμε πουθενά. Στα προηγούμενα προκριματικά έγινε καλή προσπάθεια, χάσαμε στο μπαράζ από μια ομάδα καλύτερη από μας, αλλά τουλάχιστον παλέψαμε. Τώρα σε αυτά τα προκριματικά και σε αυτά τα δυο παιχνίδια χάσαμε με τα χέρια κάτω. Όταν παίζουμε με ομάδα σαν την Αρμενία και πρέπει να φας 2-3 γκολ ακόμη, δεν αξίζουμε να βρεθούμε πουθενά».

Για το αν θέλει να πει κάτι στον Τύπο: «Όχι, δεν έχω να πω κάτι στον Τύπο. Για ό,τι θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις, δεν γνωρίζω πράγματα αλλά για τα ποδοσφαιρικά θέματα ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος».

Έπειτα ο διεθνής άσος των Λονδρέζων ανέφερε στην «Cosmote TV»:

Για το αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης: «Δεν αξίζουμε αυτή την πρόκριση. Σαν ομάδα. Όπως παρουσιάστηκε, η εικόνα μας είναι τραγική και σε ότι αφορά την ευθύνη των παικτών, την αναλαμβάνω εγώ. Κάναμε λάθη που δεν έχουν εξήγηση. Θα μπορούσαμε να φάμε ακόμη 2 γκολ. Η Αρμενία ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς. Η ποδοσφαιρική ευθύνη είναι δική μου. Αν θέλει κάποιος, ας κρίνει εμένα».

Για το παιχνίδι με τη Φινλανδία: «Το ματς με τη Φιλανδία δεν είναι τελικός. Έχουμε χρόνο να κριθούμε όλοι. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Αν θέλουμε ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις. Δεν είναι εικόνα αυτή που έχουμε. Αν ο Παπασταθόπουλος είναι το πρόβλημα, ας μείνει εκτός Εθνικής».

Για τα ματς με Ιταλία και Αρμενία: «Με την εικόνα μας και στα δύο ματς δεν αξίζει κάποιος να έρθει να μας δει. Δεν... Δεν... Φταίμε όλοι. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Για το καλό όλων. Εάν κρίνουν αυτοί που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι ο Παπασταθόπουλος δεν πρέπει να είναι στην Εθνική, θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα πάω σπίτι μου».

Για τη συνέχεια των προκριματικών: «Δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα μας. Δεν αξίζουμε να περάσουμε. Ίσως θα πρέπει να αλλάξει και το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αν κρίνουν ότι και ο Σωκράτης δεν πρέπει να είναι στην Εθνική και είναι το πρόβλημα, θα πρέπει να απομακρυνθεί. Η ευθύνη είναι αυτών που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν κρίνουν ως οι μεγαλύτεροι παίκτες πρέπει να πάμε σπίτια μας, θα πάμε σπίτια μας. Θα δεχθώ κριτική και ορισμένοι θα αφήσουν αιχμές. Δεν έχω ποτέ κοροϊδέψει κανέναν. Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».