Skip to main content

Χειμερινές εκπτώσεις: Ούτε 1 στις 10 επιχειρήσεις είδε αύξηση τζίρου

Μόνον το 8% των καταστημάτων κινήθηκε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι - Καλύτερη περίοδος το διάστημα Ιανουαρίου, καμία ενίσχυση στην κυριακάτικη αγορά

Με την... προσδοκία για αύξηση του τζίρου τους έμειναν 7 στις 10 επιχειρήσεις της χώρας, όπως προκύπτει από την έρευνα του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ για τις εφετινές χειμερινές εκπτώσεις. 

Συγκεκριμένα, το 67% των επιχειρήσεων ανέφεραν χαμηλότερες πωλήσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, ενώ το 24% είδε σταθερότητα. Μόλις το 8% κινήθηκε καλύτερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, μία στις τρεις επιχειρήσεις διαμόρφωσε το ποσοστό έκπτωσης μεταξύ 21% και 40%, ενώ 1 στις 4 πραγματοποίησε εκπτώσεις μικρότερης τάξης, έως και 20%.

Το 49% των επιχειρηματιών διέκρινε το διάστημα του Ιανουαρίου ως την καλύτερη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, από άποψη αγοραστικής κίνησης.

Σε ό,τι αφορά την κυριακάτικη λειτουργία και συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, 2 στους 3 επιχειρηματίες υποστήριξαν ότι δεν επηρέασε τον τζίρο της εκπτωτικής περιόδου, ενώ 1 στους 4 επιχειρηματίες θεωρεί πως επηρέασε αρνητικά και μόλις το 6% ότι έδρασε θετικά.

Δείτε ορισμένα από τα διαγράμματα της έρευνας (ολόκληρη ΕΔΩ):