Skip to main content

Χειμερινός Αγώνας Κολύμβησης την Κυριακή στην Αρετσού

Ο 16ος Χειμερινός Αγώνας Κολύμβησης «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στην πλαζ Αρετσούς.

Τον 16ο Χειμερινό Αγώνα Κολύμβησης «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» διοργανώνει και φέτος το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Καλαμαριάς, με απώτερο σκοπό να γίνει θεσμός. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στην πλαζ Αρετσούς.

Η αθλητική εκδήλωση περιλαμβάνει δύο διαδρομές 300 και 1.000 μέτρων μέσα στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου και θα συμμετάσχουν συνολικά εκατό κολυμβητές.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να φέρει κοντά τους πολίτες  με τη θάλασσα, να τους προσφέρει τη δυνατότητα μύησης στη χειμερινή κολύμβηση και να γνωρίσουν  τα ευεργετικά οφέλη αυτής της άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι κολυμβητές θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί της Κυριακής, στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς και στη συνέχεια θα μεταφερθούν με λεωφορείο στην πλαζ Αρετσούς, σημείο εκκίνησης του αγώνα.

Μετά τον τερματισμό  οι αθλητές του υγρού στοιχείου, θα επιστρέψουν στο χώρο του κολυμβητηρίου για να  κάνουν χρήση των αποδυτηρίων και των ντους. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει τελετή απονομής των τιμητικών διακρίσεων.