Skip to main content

Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας έφερε η «Ωκεανίς»

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα

Επιδεινώθηκε ο καιρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου με βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 8 με 9 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ, αναμένονται στην διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα έχει αισθητή πτώση σε όλη την χώρα, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται τις πρωινές ώρες, καθώς αργότερα ο υδράργυρος θα υποχωρήσει. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της επικράτειας.

Για Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, όμως από το βράδυ θα εξασθενήσουν.  Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, γρήγορα 8 με 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 6 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και την Θράκη, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα)

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία από το απόγευμα στα ορεινά - ημιορεινά και από τις βραδινές ώρες στα βόρεια του νομού, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και μετα το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).