Skip to main content

Χιόνισε για τρίτη φορά τον Απρίλιο στη δυτική Μακεδονία! (φωτο+vid)

Χιονοπτώσεις για μία ακόμη φορά σε ημιορεινές και κυρίως ορεινές περιοχές στη δυτική Μακεδονία - Χιόνια και σε Ήπειρο και Θεσσαλία

Στα λευκά ξύπνησαν για τρίτη φορά μέσα στον Απρίλιο πολλές ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας, από το σύντομο πέρασμα κακοκαιρίας κυρίως στα δυτικά της χώρας, που επέφερε και ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ακόμη και υπό το μηδέν σε ορεινά και ημιορεινά.

Μπορεί αυτή τη φορά να μη χιόνισε μέσα στην πόλη της Φλώρινας, ωστόσο χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα γύρω βουνά και στα ορεινά του νομού, όπως στο Νυμφαίο (υψόμετρο 1350 μέτρα).

Στην Καστοριά χιόνισε πρόσκαιρα ακόμη και μέσα στην πόλη. Σε ό,τι αφορά στα γύρω ορεινά, στα λευκά ξύπνησε η Κλεισούρα και η Μεσοποταμία, που συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, αλλά και το Πευκόφυτο.

Στην Κοζάνη δεν χιόνισε στον αστικό ιστό, αλλά το έστρωσε σε αρκετές ορεινές περιοχές, κυρίως πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο, όπως στη Βλάστη, στον Πεντάλοφο, στο Καταφύγι, αλλά και χαμηλότερα, όπως σε Σιάτιστα και Τσοτύλι.

Στα Γρεβενά, στα λευκά ντύθηκε η Σαμαρίνα και άλλες περιοχές στα ορεινά.

 

Στην Ήπειρο, στα λευκά ντύθηκε το Μέτσοβο και η Μηλιά και αποκλειστικά οι γύρω ορεινές περιοχές άνω των 1000 μέτρων, ενώ στη Θεσσαλία χιόνισε στα Τρίκαλα (Σαμαρίνα, Ελάτη, Περτούλι, Κόζιακας, Νεραϊδοχώρι κ.α.), καθώς και στην Καρδίτσα, στη λίμνη Πλαστήρα και στην Αργιθέα.