Skip to main content

Χιονίζει στα ημιορεινά προάστια της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Mετά τις 8:00 άρχισε πυκνή χιονόπτωση στον Χορτιάτη, ακόμη και μέσα στο χωριό - Σε ποιες άλλες περιοχές περιμετρικά της πόλης χιονίζει

Στα λευκά ντύνονται από το πρωί οι ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της βίαιης εισβολής του ψυχρού μετώπου από τα Βαλκάνια και της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων.

Συγκεκριμένα, μετά τις 8:00 άρχισε πυκνή χιονόπτωση στον Χορτιάτη, ακόμη και μέσα στο χωριό, όπου η θερμοκρασία μόλις και μετά βίας ξεπερνά τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της έντασης των φαινομένων, μέσα σε λίγη ώρα υπήρξε ολική χιονόστρωση.

Επί ποδός βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη με συνεχείς ρίψεις αλατιού. Μέχρι στιγμής, δεν καταγράφονται σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις νευραλγικές οδικές αρτηρίες της περιοχής, εκτός από την ΕΟ Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου, που έκλεισε λίγο μετά τις 10:00. Ωστόσο, ο δρόμος άνοιξε λίγο μετά τη 13:00.

Ταυτόχρονα, ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις σημειώνονται στα Πεύκα, στο Ρετζίκι, στο Φίλυρο, στο Ωραιόκαστρο, στην Εξοχή και στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Χιονόνερο πέφτει στο Νιφαδόπτωση παρατηρείται και στο Πανόραμα, σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων. Χιόνι, μάλιστα, πέφτει και στον Σοχό, στην Όσσα, αλλά και στο Λιβάδι, στα Πετροκέρασα και τη Γαλάτιστα.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα στον νομό, όπως στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Πηγή φωτογραφιών: Northmeteo.gr, Meteology