Skip to main content

Χιονίζει στον Χορτιάτη, πιθανές χιονοπτώσεις και στη Θεσσαλονίκη (vid)

Από το πρωί σημειώνεται χιονόπτωση στο όρος Χορτιάτη, πάνω από τα 900 μέτρα υψόμετρο και το καταφύγιο «Νίκος Παπαδόπουλος» - Η πρόβλεψη για την πόλη

Και στη Θεσσαλονίκη καταφθάνει σιγά-σιγά το κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», που αναμένεται να πλήξει κυρίως την κεντρονότια Ελλάδα από σήμερα έως και την ημέρα των Θεοφανίων.

Από το πρωί σημειώνεται χιονόπτωση στο όρος Χορτιάτη, πάνω από τα 900 μέτρα υψόμετρο και το καταφύγιο ΣΕΟ «Νίκος Παπαδόπουλος». Η θερμοκρασία στην περιοχή είναι λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις μέτριας έντασης σημειωνονται και στις ορεινές περιοχές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως στον Σοχό, σε υψόμετρο 650 μέτρων. 

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, δεν αποκλείεται στη διάρκεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις να κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Μάλιστα, ασθενείς κατά περιόδους χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμη και στα ανατολικά της πόλης, μετά το μεσημέρι. Προς το παρόν, στη Θεσσαλονίκη σημειώνεται ασθενής βροχόπτωση και η θερμοκρασία είναι στους 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά σε σταθερή πτώση.

Δείτε βίντεο απο τη χιονόπτωση στο καταφύγιο του Χορτιάτη:

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Καταφύγιο Χορτιάτη/Facebook