Skip to main content

Χίος: Το πλοίο «Νήσος Σάμος» με 332 επιβάτες κόλλησε στα αβαθή του λιμανιού

Το πλοίο «Νήσος Σάμος» δεν μπορεί να προσεγγίσει στην προβλήτα πρόσδεσης του κεντρικού λιμένα της Χίου, παρασυρόμενο από τον ισχυρό βόρειο άνεμο.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Χίο, δημιούργησαν πρόβλημα στο λιμάνι της Χίου, αναδεικνύοντας τις περιορισμένες δυνατότητές που έχει για μεγάλα πλοία της ακτοπλοΐας, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει, η περίπτωση του πλοίου «Νήσος Σάμος», το οποίο από τις 5 το πρωί της Πέμπτης, προερχόμενο από Πειραιά και Ψαρά, δεν μπορεί να προσεγγίσει στην προβλήτα πρόσδεσης του κεντρικού λιμένα, παρασυρόμενο από τον ισχυρό βόρειο άνεμο.

Χαρακτηριστικό της έντασης των ανέμων είναι το γεγονός ότι το πλοίο, παρότι χρησιμοποίησε την άγκυρά του και βοηθήθηκε από ρυμουλκά παρασύρονταν στο νότιο κομμάτι του λιμένα, μη μπορώντας να δέσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο έχει κολλήσει πλέον σε αβαθή ύδατα της νότιας πλευράς.



Το «Νήσος Σάμος» μεταφέρει συνολικά 332 επιβάτες, 104 φορτηγά, 83 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 18 δίκυκλα με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, κοντά στο πλοίο βρίσκεται ήδη ένα ρυμουλκό προκειμένου να επιχειρήσει την αποκόλληση του πλοίου. Το «Νήσος Σάμος» εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά Χίο και Μυτιλήνη.

Πηγή: politischios.gr