Skip to main content

Χίος:Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο 19χρονου-Ελεύθερος ο δήμαρχος

Κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος και κατ' επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου 19χρονου στη Χίο από πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στην περιοχή Δασκαλόπετρα, διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου.

Παράλληλα αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ' επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.