Skip to main content

Χειροπέδες σε 13 άτομα για λαθραία τσιγάρα-ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης, στις περιοχές Ασβεστοχωρίου, Δενδροποτάμου, καθώς και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Στη σύλληψη 13 ατόμων για λαθραία τσιγάρα και ναρκωτικά, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκη.

Οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, Μοναστηρίου, Αριστοτέλους κ.α.), στις περιοχές Ασβεστοχωρίου, Δενδροποτάμου, καθώς και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
   
• Εννέα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης από δικυκλιστές ομάδων «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Μοναστηρίου, δύο αλλοδαπών ηλικίας 21 και 23 ετών, καθώς στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε συσκευασία κάνναβης βάρους 22,4 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του δεύτερου, συσκευασία κάνναβης βάρους 33,9 γραμμαρίων.

• Τέσσερα άτομα για διάθεση λαθραίων καπνικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους συνολικά τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 34, 22 και 22 ετών που κατείχαν και διέθεταν προς πώληση πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά συνέλαβαν για το ίδιο αδίκημα σε περιοχή αρμοδιότητάς τους, 48χρονο Έλληνα.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους  θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.