Skip to main content

Χειροπέδες σε 22χρονο για τη διακίνηση οκτώ μεταναστών

Το όχημα του διακινητή προσέκρουσε σε σιδερένια πόρτα ιδιωτικής εταιρείας δίπλα στο χωριό Βασιλούδι, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός.

Για την παράνομη διακίνηση οκτώ μεταναστών συνελήφθη ένας 22χρονος Σύρος σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και συγκεκριμένα στον κόμβο Προφήτη.

Ειδικότερα, σήμερα τοι πρωί οι αρχές πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το όχημα προσέκρουσε σε σιδερένια πόρτα ιδιωτικής εταιρείας δίπλα στο χωριό Βασιλούδι, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο νεαρός διακινητής.

Κατά τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά έξι Σύρων, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, και δύο Αιγύπτιων, που επέβαιναν στο όχημα και οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Σε έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες Αρχών Ρουμανίας που έφερε το όχημα ήταν πλαστές και είχαν τοποθετηθεί επιμελώς πάνω από τις Ελληνικές πινακίδες. Σημειώνεται ότι, για το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή προ πέντε ημερών στο Τ.Α. Γλυφάδας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ σε βάρος του 22χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση, απείθεια, κλοπή και πλαστογραφία.