Skip to main content

Χειροπέδες σε 24χρονο - Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 130 ετών

Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξης 130 ετών

Στη σύλληψη ενός 24χρονου, ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 130 ετών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ελέγχων με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Σε βάρος του 24χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 130 ετών και συνολική χρηματική ποινή 270.000 ευρώ για το αδίκημα της «Προώθησης πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου σε ελληνικό έδαφος, κατά συρροή».

Επίσης, κατά το τελευταίο 24ωρο, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδων ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έναν 21χρονο αλλοδαπό, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία.

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της ληστείας και απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για προμήθεια – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.