Skip to main content

Χειροπέδες σε 26χρονο για το πιστολίδι στη Ροτόντα πριν από δύο χρόνια

Για την υπόθεση, τον περασμένο Μάιο, είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες πέντε άνδρες, ηλικίας από 24 έως 27 ετών, όλοι τους υπήκοοι Αλβανίας

Στη σύλληψη ενός 26χρονου, υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για απλή συνέργεια στο επεισόδιο με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2016, στην περιοχή της Ροτόντας, προχώρησαν χθες το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προστασίας Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες πέντε υπήκοοι Αλβανίας -μεταξύ των οποίων και ο συλληφθείς. Στο μεσοδιάστημα, ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί δυνάμει σχετικού εντάλματος, ενώ ένας τρίτος συνεργός τους βρισκόταν ήδη στη φυλακή για παρόμοιο αδίκημα που είχε τελέσει κατά το παρελθόν. Της σύλληψης, δηλαδή, διαφεύγουν, μέχρι στιγμής, άλλοι δύο νεαροί.

Ήταν το βράδυ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου πριν από δύο χρόνια, όταν οι πέντε, έχοντας προαποφασίσει επίθεση έναντι τριών ομοεθνών τους για υπόθεση που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών, τους εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, όπου έβαλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος δύο εξ αυτών και κατάφεραν πλήγμα με μαχαίρι στον τρίτο. Τα θύματα είχαν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Οι δράστες της επίθεσης είχαν ταυτοποιηθεί τον περασμένο Μάιο και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία, για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.