Skip to main content

Χειροπέδες σε 3 διακινητές παράτυπων μεταναστών σε Καβάλα και Ξάνθη

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν από τις αρχές.

Συνελήφθησαν χθες στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ξάνθης, τρεις  διακινητές, ένας 44χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες, ένας 38χρονος και μία 28χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 15 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς μεικτού συνεργείου ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, οι δύο δράστες, ηλικίας 38 και 28 ετών, διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Πόρτο Λάγους - Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα 11 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.