Skip to main content

Χειροπέδες σε 48χρονο στη Χαλκιδική για φυτεία χασισόδεντρων (φωτο)

Τα καλλιεργούσε σε δικό του χωράφι - Βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 2,10 μέτρων - Κατασχέθηκαν 12 κιλά και 128 γραμμάρια κάνναβης

Στη σύλληψη ενός 48χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακίνηση, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν χθες το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, κατελήφθη o 48χρονος να καλλιεργεί σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 30 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 2,10 μέτρων.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της φυτείας του 48χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 κιλά και 128 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Χαλκιδικής, από προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -8- συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -5- κιλών και -219- γραμμαρίων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

⦁    -30- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,10- μέτρων, τα οποία αφού εκριζώθηκαν κατασχέθηκαν,
⦁    -17- κιλά και -347- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και
⦁    ηλεκτρονική ζυγαριά.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.