Skip to main content

Χειροπέδες σε 8 άτομα για κλοπές και διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για κλοπές και διαρρήξει στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών αλλά και αστυνομικών ερευνών.

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα για περιπτώσεις κλοπών κατά το τελευταίο 24ωρο στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα:
Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω χθες τα ξημερώματα τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 32, 30 και 20 ετών, οι οποίοι προσπαθούσαν από κοινού να διαρρήξουν μονοκατοικία στο κέντρο της πόλης. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική σφύρα την οποία χρησιμοποιούσαν ως διαρρηκτικό εργαλείο.

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 47χρονος αλλοδαπός και 45χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθαν σε αποθήκη οικιακών ειδών στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα.

Χθες το βράδυ στην περιοχή της Τούμπας δύο αλλοδαποί 22 και 37 ετών, αφαίρεσαν από αντρόγυνο αλλοδαπών εντός αστικού λεωφορείου ένα κινητό τηλέφωνο. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή και κατά την αποβίβασή τους, ο παθών επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει, πλην όμως οι δράστες με χρήση σωματικής βίας αφού του αφαίρεσαν ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο, τράπηκαν σε φυγή. Ειδοποιηθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς συνέλαβαν χθες το πρωί 41χρονο ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή σε προγενέστερο χρόνο στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς αφαίρεσε την μοτοσικλέτα από κοινού με συνομήλικο συνεργό του και μεσημβρινές ώρες της 19-08-2019 χρησιμοποιώντας το ανωτέρω δίκυκλο αφαίρεσε το πορτοφόλι ημεδαπής στην περιοχή της Καλαμαριάς. Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τρεις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία.

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον δικογραφίες.

Ειδικότερα:
- Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης σχημάτισαν δικογραφία για κλοπές σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 30 και 24 ετών, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από 10-06-2019 έως 21-07-2019 προέβησαν σε δύο διαρρήξεις οικιών, δύο διαρρήξεις οχημάτων και έξι περιπτώσεις κλοπών σε βάρος πεζών, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά, ενδύματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

- Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου σε βάρος 72χρονου ημεδαπού και 36χρονου αλλοδαπού, διότι το χρονικό διάστημα από 24-07-2019 έως 03-08-2019 αφαίρεσαν σε τέσσερις περιπτώσεις από εταιρεία δομικών υλικών, διάφορα εμπορεύματα.

Οι περιπολίες για την αστυνόμευση του Νομού και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.