Skip to main content

Χειροπέδες σε αρχαιοκάπηλο στις Σέρρες - Είχε δεκάδες νομίσματα (φωτο)

Από τις έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι, την αποθήκη και το ΙΧ του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 αρχαία νομίσματα.

Έναν ακόμα... συλλέκτη αρχαίων νομισμάτων μετά από αυτόν στη Δράμα κατέφεραν να εντοπίσουν αυτή τη φορά στη Σέρρες αστυνομικοί του τμήμας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 51χρονο που συνελήφθη χθες σε χωριό των Σερρών και όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες στο σπίτι, την αποθήκη και το ΙΧ του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 αρχαία νομίσματα, εκ των οποίων τα 29 εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, καθώς επίσης και 5 ανιχνευτές μετάλλων.



Συγκεκριμένα πρόκειται για:
α) επτά (7) αργυρά,
β) δεκατρία (13) χάλκινα και
γ) εννιά (9) ορειχάλκινα νομίσματα τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο εώς τον 19Ο αιώνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.