Skip to main content

Χειροπέδες σε διοικητή Τροχαίας για χρηματισμό για κλήσεις

Ο επιχειρηματίας σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους αστυνομικούς ενημερώθηκε ότι έπρεπε να καταβάλλει το ποσό σε ιδιώτη.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας αστυνομικός υποδιευθυντής και ένας αρχιφύλακας υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στην Αττική, κατηγορούμενοι για δωροληψία, ενώ ένας ιδιώτης κατηγορείται για συνέργεια σε αυτήν.

Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί του ζήτησαν να καταβάλει 2.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσουν διοικητικά πρόστιμα (συνολικού ύψους 10.500 ευρώ) που είχαν βεβαιωθεί στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου σε όχημα της επιχείρησής του και να του επιστραφεί η άδεια κυκλοφορίας.

Ο επιχειρηματίας σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους αστυνομικούς ενημερώθηκε ότι έπρεπε να καταβάλλει το ποσό σε ιδιώτη.

Τη Δευτέρα σε συνάντηση με τον ιδιώτη ο επιχειρηματίας του παρέδωσε το συμφωνηθέν ποσό, που είχε προσημειωθεί.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια ο καταγγέλλων μετέβη στο γραφείο του αστυνομικού υποδιευθυντή, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι οι κλήσεις ακυρώθηκαν και παρέλαβε την άδεια κυκλοφορίας.

Οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αξιωματικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ακυρωθείσα τροχονομική κλήση, καθώς και συναφή με την υπόθεση έγγραφα. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.