Skip to main content

Σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη βαν στην Εγνατία Οδό

Χειροπέδες σε έναν 33χρονο και έναν 59χρονο οι οποίοι μετέφεραν μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο.

Στη σύλληψη ενός 33χρονου, υπήκοου Συρίας και ενός 59χρονου Έλληνα για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών προχώρησαν οι αρχές το τελευταίο 24ωρο

Στην περίπτωση του 33χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγάκι τύπου VAN να κινείται στην Εγνατία Οδό, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος, που στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης και με συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ακινητοποιήθηκε το όχημα, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μεταφορά 34 μεταναστών οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μετανάστες είχαν μπει χώρα το προηγούμενο διάστημα από την Ελληνοτουρκική μεθόριο, ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικά ποσά προκειμένου να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Σε ότι αφορά στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγό να κινείται επίσης στην Εγνατία Οδό και στο ύψος των διοδίων Ανάληψης προχώρησαν σε έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά έξι παράτυπων μεταναστών, υπηκόων Πακιστάν, με δύο από αυτούς να βρίσκονται στον χώρο φόρτωσης του οχήματος. Και οι έξι είχαν εισέλθει στη χώρα παράνομα από τον Έβρο έχοντας καταβάλει χρηματικό ποσό για την παράνομη μεταφορά τους με τελικό προορισμό την Αθήνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

φωτογραφία αρχείου