Skip to main content

Χειροπέδες σε έξι άτομα για το τραγικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που βρίσκονταν στη βάρδια ,η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου

Έξι άτομα έχουν συλληφθεί για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στις 8:30 το πρωί στη ΛΑΡΚΟ και κόστισε τη ζωή σε έναν 55χρονο άνδρα, πατέρα τριών παιδιών.

Πρόκειται για πέντε εργαζόμενους στη νικελοβιομηχανία και τον τεχνικό ασφαλείας της επιχείρησης οι οποίοι και μεταφέρθηκαν από το ΑΤ Λοκρών στα Δικαστήρια Λαμίας προκειμένου να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Από νωρίς το απόγευμα, οι έξι συλληφθέντες κατέθεταν στην Ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικές όπως η πρόκληση έκρηξης και η ανθρωποκτονία που προήλθε από τυχόν παραλείψεις τους.

Κοντά στους εργαζόμενους που έχουν συλληφθεί, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, είναι πολλοί συνάδελφοί τους που θέλουν να καταγγείλουν τους «πραγματικούς ενόχους», όπως λένε, οι ενέργειες των οποίων οδήγησε δύο ακόμη ανθρώπους στο θάνατο τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που βρίσκονταν στη βάρδια τη στιγμή του δυστυχήματος, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Δύο ακόμη άνθρωποι κινδύνευσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα από το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε, ενώ ο θάνατος του άτυχου άνδρα ήταν ακαριαίος από αντικείμενο που εκσφενδονίσθηκε από την έκρηξη.

«Δυστυχώς συνεχίζουμε να μετράμε θύματα»

Τις ευθύνες πρώην και νυν διοικούντων θίγει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που κάνει λόγο για συνειδητή απαξίωση:

«Σήμερα το πρωί δυστυχώς άλλος ένας συνάδελφός μας πατέρας τριών παιδιών έχασε τη ζωή του στο βωμό της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ από πρώην και νυν κυβερνώντες που έχουν οδηγήσει την εταιρία στην απαξίωση.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα και φωνάζουμε συνεχώς για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Δυστυχώς συνεχίζουμε να μετράμε θύματα.

Υπάρχει και υπήρχε συνειδητή απαξίωση της εταιρίας από τους ανθρώπους που τη διοικούσαν και τη διοικούν ακόμα και σήμερα.

Υπάρχουν υπεύθυνοι και απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες».

Συνδικάτο Μετάλλου: «Δεν ήταν η κακιά στιγμή»

Οξύτατη και η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε όταν μία ημέρα πριν έλεγε για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων. Δεν αναγνωρίζει «κακιά στιγμή», ενώ προειδοποιεί τους «υπεύθυνους» να μην τολμήσουν «και αξιοποιήσουν τον θάνατο του συνάδελφού τους για να σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ».

(Φωτογραφία αρχείου)