Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
x

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣTΟΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟ ΑΛΚΗ ΔΑΥΙΔ ΓΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗ 1,3 ΕΚΑΤ.ΔΟΛ

Ο Άλκης Δαυίδ μαζί με μεγιστάνα συνέταιρο του, μετέφεραν 5.000 σπόρους κάνναβης με σκοπό να ξεκινήσουν μία μονάδα παραγωγής φαρμακεευτικής κάνναβης.

Περιπέτεια για τον Ελληνοκύπριο δισεκατομμυριούχο Άλκη Δαυίδ που συνελήφθη από τις τελωνειακές αρχές του νησιού Saint Kitts στην Καραϊβική καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μαζί με τους συνεργάτες του κάνναβη αξίας 1,3 εκ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον κυπριακό ιστότοπο philenews.gr, ο Δαυίδ μαζί με τον επίσης δισεκατομμυριούχο συνέταιρό του, Chase Ergen, μετέφεραν 5.000 σπόρους κάνναβης με σκοπό να ξεκινήσουν μία μονάδα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στο νησί.

Ο Δαυίδ μαζί με τον Ergen και τον ηθοποιό Rhys Meyers που τους συνόδευε συνελήφθησαν αρχικά στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους, αλλά λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι. Λίγες ημέρες αργότερα ο Δαυίδ συνελήφθη και πάλι, ενώ προσπαθούσε να αναχωρήσει από τη χώρα και πλήρωσε εγγύηση 30.000 δολαρίων, ενώ παρέδωσε και τα ταξιδιωτικά του έγραφα.

Σε γραπτή δήλωση των δύο συνεταίρων διευκρινίζουν ότι στόχος τους είναι να παράγουν φαρμακευτική κάνναβη στο νησιωτικό κράτος, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία του και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση είχαν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της χώρας ενώ εργάζονται στενά με πρώην βουλευτή και ντόπιους επιχειρηματίες. Χαρακτηρίζουν στημένη την υπόθεση της σύλληψης και ήδη έχουν φθάσει στο νησί οι δικηγόροι τους και ετοιμάζονται να απαντήσουν με μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Από κυβερνητικής πλευράς της νησιωτικής χώρας, σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν θα επιτραπεί σε αλλοδαπούς να έχουν οποιοδήποτε πλεονέκτημα έναντι των ντόπιων επιχειρηματιών κατά τη δημιουργία της βιομηχανίας κάνναβης και διευκρινίζουν πως δεν έχουν δώσει οποιαδήποτε άδεια για εισαγωγή σπόρων κάνναβης στη χώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ