Skip to main content

Χειροπέδες σε συμμορία διακίνησης κάνναβης-Μετέφεραν 70 κιλά (φωτο)

Το κύκλωμα διακίνησης έφερνε κάνναβη από τις γειτονικές χώρες-Σε ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου βρέθηκε ο «εγκέφαλος» της σπείρας.

Μπλόκο σε μια μεγάλη ποσότητα κάνναβης που είχε τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη έβαλαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έπειτα από αστυνομική έρευνα.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις άνδρες, 53, 51 και 71 ετών, όλοι τους Έλληνες υπήκοοι , ενώ  βρισκόταν σε εξέλιξη μεταφορά 70 περίπου κιλών κάνναβης.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος αποτελεί ηγετικό στέλεχος συμμορίας εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι δύο συνεργοί του εισήγαγαν για λογαριασμό της συμμορίας μεγάλες ποσότητες κάνναβης από γειτονικές χώρες, προκειμένου να τις διακινήσουν στην ελληνική επικράτεια.

Χθες το μεσημέρι εντοπίσθηκαν ο 51χρονος και ο 71χρονος να κινούνται με δύο ΙΧ στην περιοχή του Ευρωπού Κιλκίς και σε έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί Υπηρεσίας, εντόπισαν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων τρεις σάκους και μία σακούλα που περιείχαν συνολικά 68 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 73 κιλών και 204 γραμμαρίων και ένα μπουκάλι που περιείχε χασισέλαιο βάρους 183 γραμμαρίων.

Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα εντοπίσθηκε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου ο 53χρονος «εγκέφαλος» και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίσθηκαν στην κατοχή του, καθώς και σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε τρία δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1.162 γραμμαρίων, ένα μικρόδεμα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 43,7 γραμμαρίων, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και 1 άδεια ικανότητας οδήγησης Βουλγαρικών Αρχών, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.