Skip to main content

Χειροπέδες σε τρεις για λαθραία τσιγάρα-Ο ένας είχε και... πελατολόγιο

Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων

 

Στη σύλληψη τριών ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα, προχώρησαν χθες στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αλλά και διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Πρόκειται για 74χρονο ημεδαπό, 28χρονο ομογενή και νεαρό αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι, σε διαφορετικές περιοχές του Νομού, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και πουλούσαν πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Χαρακτηριστική είναι η σύλληψη του πρώτου εξ’ αυτών, καθώς σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του στην Επαρχιακή οδό Κολχικού – Λαγκαδά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λαθραία καπνικά προϊόντα, σημειωματάριο με το πελατολόγιό του και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του. Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν 1.490 ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν επιπλέον αδασμολόγητα προϊόντα καπνού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου