Skip to main content

Χήτας: Στην κυβέρνηση τρέμουν να μην αρθεί το βέτο των Γάλλων

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης τόνισε πως είναι ντροπή «από εκεί που κάναμε αγώνες για τη Μακεδονία, σήμερα να μιλάμε για το c και το k».

«Στην κυβέρνηση τρέμουν να μην αρθεί το βέτο των Γάλλων. Εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και θα το πληρώσουν» σχολίασε αναφορικά με το θέμα της Μακεδονίας και τη στάση της κυβέρνησης ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας.

Μιλώντας στον Focus Fm, ο κ. Χήτας χαρακτήρισε «ντροπή και ξεφτίλα από εκεί που κάναμε αγώνες για τη Μακεδονία, σήμερα να μιλάμε για το c ή το k στο Μακεδονία. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Θα συγκυβερνήσουν μία μέρα. Θα το δείτε», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Χήτας.

Ως προς την αναθεώρηση του Συντάγματος ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έκανε λόγο για «χαμένη ευκαιρία». «Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει προς αλλαγή το άρθρο, που επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πώς θα πούμε, ότι ανακτούμε την αξιοπιστία μας οι πολιτικοί, όταν δεν αλλάζουμε το άρθρο για τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών; Ο κόσμος είναι αδιάφορος, γιατί οι πολιτικοί τον κρατάμε μακριά από την πολιτική».

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε πως η κυβέρνηση «άλλα έλεγε πριν ένα μήνα, άλλα λέει τώρα», μιλώντας με βαρείς χαρακτηρισμούς: «Είναι άσχετοι, δεν έχουν πρόγραμμα, σύρονται από τις εξελίξεις». Ο κ. Χήτας επανέλαβε τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης να υψωθεί τείχος στον Έβρο, να καταργηθεί το 80% των ΜΚΟ και να μεταφερθούν οι μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά. «Όταν μία κυβέρνηση στηρίζει τις ελπίδες της στις καιρικές συνθήκες, αυτό είναι το σχέδιο; Δε γίνονται αυτά», κατέληξε.