Skip to main content

Χήτας για οδική ασφάλεια: Αναγκαίος ο νόμος για τα ηλεκτρικά πατίνια

Πρότεινε και τη δημιουργία ενός δραματοποιημένου τηλεοπτικού σποτ με θέμα την οδική ασφάλεια, που θα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια συμμετείχε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στη Β΄Θεσσαλονίκης, Κώστας Χήτας, ο οποίος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού θέματος.

Ο Κώστας Χήτας στάθηκε κυρίως στο μάθημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία, ενώ κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των ηλεκτρικών πατινιών, τα οποία χαρακτήρισε «παγκόσμια μάστιγα».

«Έχουμε πολλούς τραυματισμούς και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει μέχρι στιγμής για το νέο αυτό μέσο έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εκεί που τα electric scooters υπάρχουν σε όλα τα αστικά κέντρα. Η ανάλυση των αριθμών έδειξε πως υπάρχουν 20 τραυματισμοί ανά 100.000 διαδρομές. Μόνο ένας ανά 190 αναβάτες έκαναν χρήση κράνους», υπογράμμισε.

Τέλος δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι «στη Θεσσαλονίκη έχουμε μετατρέψει σε πάρκινγκ τους ποδηλατόδρομους», ενώ πρότεινε και τη δημιουργία ενός δραματοποιημένου τηλεοπτικού σποτ με θέμα την οδική ασφάλεια, που θα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας.

«Στη Θεσσαλονίκη κάναμε ποδηλατόδρομο και τον μετατρέψαμε σε πάρκινγκ! Στην Αθήνα αν δεις ποδηλάτη καλείς το 100 γιατί νομίζεις ότι θέλει να αυτοκτονήσει! Είμαι άνθρωπος της επικοινωνίας θα ήθελα να προτείνω η επιτροπή μας να αναλάβει μια υπερκομματική πρωτοβουλία και να δημιουργήσουμε ένα νέο σποτ που θα προάγει την οδική ασφάλεια... Πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα “μιλήσει” στους νέους και θα μείνει ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Παρακολουθείστε την ομιλία του: