Skip to main content

Χήτας: Υπερσυγκεντρωτισμός εξουσιών στον «αυτοκράτορα» Μητσοτάκη

Βολές από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύση κατά του πρωθυπουργού αναφορικά με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.

Τους προβληματισμούς του για το πρώτο σχέδιο νόμου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ εξέφρασε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης», Κώστας Χήτας, στην αρχική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης για το «Επιτελικό Κράτος».

«Με το παρόν νομοσχέδιο, καταργούνται ένα σωρό φορείς και όλες οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο πρωθυπουργικό γραφείο», υπογράμμισε ο Κώστας Χήτας, προσδίδοντας στον Πρωθυπουργό τον χαρακτηρισμό «Αυτοκράτορας», με αφορμή τον υπεσυγκεντρωτισμό εξουσιών στα χέρια του.

Ο Βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» στη Β´ Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οι 470 υπάλληλοι στο γραφείο του Πρωθυπουργού, εκ των οποίων 100 μετακλητοί, οι 30 αποσπασμένοι και οι 340 μόνιμοι υπάλληλοι, μία πλειάδα γενικών και ειδικών γραμματέων και προϊσταμένων, μαζί με τους 51 υπουργούς και υφυπουργούς, απαρτίζουν το «μικρό και ευέλικτο» κυβερνητικό σχήμα του κ. Μητσοτάκη, που υποτίθεται ότι συνθέτουν την εικόνα του "Επιτελικού Κράτους". Όλες οι λειτουργίες θα πηγάζουν και θα επιστρέφουν στον «αυτοκράτορα – πρωθυπουργό»! Ο υπερ – συγκεντρωτισμός σε όλο του μεγαλείο!

«Ο υπερσυγκεντρωτισμός των εξουσιών και μάλιστα σε ένα πρόσωπο κάνει το πολιτικό σύστημα πιο ευάλωτο στα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας (εγχώριας και διεθνούς) σε βάρος του λαού και θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία απέναντι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης», προσέθεσε ο Κώστας Χήτας.

Παρακολουθείστε στην ομιλία του Κώστα Χήτα εδώ: https://youtu.be/SwC2EY6EHFg