Skip to main content

Χήτας: Όραμά μας η πρωτογενής παραγωγή 4ης γενιάς (vid)

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στην παρθενική του ομιλία στη Βουλή τάθηκε ιδιαίτερα στην απαξίωση των Ελλήνων αγροτών, από την Πολιτεία.

Την παρθενική του ομιλία πραγματοποίησε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται με αφορμή τις Προγραμματικές θέσεις της Κυβέρνησης.

Ο κ. Χήτας ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματος για την επανεκκίνηση του πρωτογενή τομέα παραγωγής, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην απαξίωση των Ελλήνων αγροτών, από την Πολιτεία, τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Κώστας Χήτας, στο ξεκίνημα της ομιλίας του ευχαρίστησε τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που τον στήριξαν και του έδωσαν την εντολή να τους εκπροσωπήσει στην Βουλή, ενώ στάθηκε επίσης και στην πρόταση που έχει καταθέσει η "Ελληνική Λύση", η οποία ζητά τη συγκέντρωση 20 βουλευτικών υπογραφών από Μακεδόνες Βουλευτές, προκειμένου να ξεκινήσει στο Κοινοβούλιο μια συζήτηση για να διερευνηθούν οι όποιες ευθύνες του κ. Κοτζιά, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.



 Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Κώστα Χήτα:

«Στόχος είναι η δημιουργία της Πρωτογενούς Παραγωγής 4ης Γενιάς! Η πολιτική μας πρόταση κυρίες και κύριοι αφορά σε όλη τη διαδρομή... Από το χωράφι μέχρι το ράφι. Στην "Ελληνική Λύση" δεν μένουμε στο τελάρο!

Το κράτος πρέπει να καθοδηγεί τον αγρότη από την παραγωγή μέχρι την πώληση. Για να μη γίνεται έρμαιο των μεσαζόντων. Έχουμε πρόταση: Πιστεύουμε ότι βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει Εθνικό Στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, που θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας.

Προτείνουμε την άμεση λειτουργία προγραμμάτων σπουδών σε Ειδικά Πανεπιστήμια, που θα εντάσσουν τα στελέχη του αγροτικού τομέα στις νέες συνθήκες. Να υπάρχει ειδικό πανεπιστήμιο για τον πρωτογενή τομέα, όπως στην Ολλανδία και σε άλλες χώρες.

Προς το παρόν όμως κύριοι δεν έχουμε ούτε μια Τράπεζα σπόρων... Τόσο πίσω είμαστε! Όλες οι σοβαρές χώρες έχουν τράπεζες σπόρων και εμείς που ασχολούμαστε με τη γεωργία από την Αρχαιότητα καλλιεργούμε υβρίδια...

Χάσαμε τη φέτα... και μάλιστα με συναίνεση Ελλήνων Ευρωβουλευτών! Και μια μέρα, μετά τη συμφωνία ΕΕ και Καναδά, «εγένετο "καναδική" φέτα»...

Για το ελαιόλαδο τι έχετε κάνει; Τι κάνατε για τον δικό μας "χρυσό"... Το καλύτερο λάδι του κόσμου; Εξάγουμε 500 εκατομμύρια € λάδι τον χρόνο. Οι παραγωγοί μας το ξεπουλάνε σε ξένους επιχειρηματίες που το αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Για κάθε 1 ευρώ που παράγουν οι αγρότες μας, τα 0,90 € περίπου να οδηγούνται εκτός της χώρας! Σπόροι, φυτοχώματα, αγροτικά μηχανήµατα και ανταλλακτικά, αυτοµατισµοί και συστήματα ελέγχου περιβάλλοντος, λιπάσµατα και δίχτυα σκίασης... Όλα είναι εισαγόμενα, τα πάντα έρχονται απέξω και δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο κέρδους στους Έλληνες».