Skip to main content

Χήτας: Όσο πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ πληρώνουμε ενοίκιο για το σπίτι μας

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας κατά την παρέμβασή του στη Βουλή χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως αντισυνταγματικό νόμο

Έντονη κριτική προς την Κυβέρνηση της ΝΔ, άσκησε από το βήμα της Βουλης ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για το Σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις.

«Ανακούφιση χρειάζονται τα πραγματικά θύματα του ΕΝΦΙΑ, η πραγματική μεσαία τάξη και όχι όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου» υπογράμμισε ο Κώστας Χήτας, στρέφοντας τα βέλη προς την Κυβέρνση.

«Μας λέτε ότι θέλετε να ελαφρύνετε την μεσαία τάξη στην Ελλάδα... προφανώς και αγνοείτε ποια είναι η Μεσαία Τάξη... το αγνοούν άλλωστε κορυφαία στελέχη σας... σας θυμίζω ότι σύμφωνα με δήλωση στην κρατική τηλεόραση της κυρίας Μπακογιάννη στις 28.6.19 στη μεσαία τάξη ανήκουν όσοι έχουν εισόδημα 20.000 - 70.000 € και όπως μας είπε και ο κυριος πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις ότι τα μεσαία κοινωνικά στρώματα έχουν, κατά μέσο όρο, ακίνητη περιουσία από 80.000- 1 εκατ €. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ όμως σας διαψεύδουν... το 92% των Ελλήνων έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 € και μέχρι 100.000 € ακίνητη περιουσία έχει το 80% των Ελλήνων!» επεσήμανε.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα στηρίξει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που όπως είπε βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. «Δεν είμαστε κόμμα της στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης. Σαφώς και θα στηρίξουμε κάθε μέτρο που θα διευκολύνει οικονομικά τους Έλληνες. Αλλά να ξέρετε.... όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ... Όση μείωση και να κάνετε, δεν μας κάνετε χάρη... Όσο πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ πληρώνουμε ενοίκιο για το σπίτι μας. Ο φόρος αυτός πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο Κώστας Χήτας χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως αντισυνταγματικό νόμο λέγοντας: «Η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ και για το ποιος τον μείωσε περισσότερο ή λιγότερο μου θυμίζει αυτό το «λίγο εγκυος»... Κυριοι της τωρινής και της προηγούμενης Κυβέρνησης, λίγο έγκυος δεν υπάρχει. Ή είσαι ή δεν είσαι. Και τώρα οι Ελληνες είμαστε... Οπως επίσης είμαστε «όμηροι» στα σπίτια μας λόγω ΕΝΦΙΑ».