Skip to main content

CHL: Καταιγιστική η Ρεάλ, σπουδαίο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ (video)

Με πρωταγωνιστή τον νεαρό Ροντρίγκο, οι «μερέγχες» φιλοδώρησαν με 6 γκολ τη Γαλατά ενώ Ντίναμο και Σαχτάρ θα δώσουν μάχη για μια θέση στα νοκ άουτ.

Με οκτώ αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε σήμερα η 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Για τον 1ο όμιλο, η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε το 4χ4 επικρατώντας με 1-0 της Κλαμπ Μπριζ στο «Parc des Princes». Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Γαλλίας ήταν ο Μάουρο Ικάρντι (22’) ενώ σημειώνεται πως για τους Βέλγους αστόχησε από το σημείο του πέναλτι ο Μπαγιέ Ντιανέ (76’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καταιγιστική διαλύοντας με 6-0 τη Γαλατάσαραϊ στο «Estadio Santiago Bernabeu». Σκόρερ για τους «μερέγχες» ήταν οι Ροντρίγκο (4’, 7’, 90’ + 3΄), Σέρχιο Ράμος (14’, πεν.) και Καρίμ Μπενζεμά (45’, 81’).

Για τον 2ο όμιλο, η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε και αυτή, μετά την Παρί Σεν Ζερμέν, νικηφόρα στον θεσμό επικρατώντας με 2-0 του Ολυμπιακού και προκρίθηκε στην επόμενη φάση (διαβάστε εδώ περισσότερα). Σκόρερ για τη νταμπλούχο Γερμανίας ήταν οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (69’) και Ιβάν Πέρισιτς (89’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Τότεναμ πέρασε αέρας από το Βελιγράδι κερδίζοντας με 0-4 τον Ερυθρό Αστέρα. Σκόρερ για τα «σπιρούνια» ήταν οι Τζιοβάνι Λο Σέλσο (34’), Χενγκ Μιν Σον (57’, 61’) και Κριστιάν Έρικσεν (85’).

Για τον 3ο όμιλο, Αταλάντα και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο «San Siro». Οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ με τον Ραχίμ Στέρλινγκ (7’) ενώ οι Ιταλοί ισοφάρισαν με γκολ του Μάριο Πάσαλιτς (49’). Αξίζει να σημειωθεί πως οι Άγγλοι τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Κλαούντιο Μπράβο (81’) ενώ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι ο Γκάμπριελ Ζεσούς (43’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Σαχτάρ Ντόνετσκ προσέφεραν στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Stadion Maksimir» και όχι μόνο, ένα απολαυστικό παιχνίδι καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3.  Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με γκολ του Άλαν Πάτρικ (13’) αλλά οι Κροάτες ισοφάρισαν με τον Μπρούνο Πέτκοβιτς (25’) και πήραν προβάδισμα με τον Λούκα Ιβάνουσετς (83’). Λίγο πριν το φινάλε ο Αριάν Αντέμι ανέβασε τον δείκτη του σκορ για τους γηπεδούχους (89’) με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων όμως οι «μεταλλωρύχοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη καθώς μείωσαν στις καθυστερήσεις με σκόρερ τον Τζούνιορ Μοράες (90’ + 3’) και ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τετέ (90’ + 8’). Σημειώνεται πως οι δύο ομάδες τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Νίκολα Μόρο με 2η κίτρινη κάρτα (74’) για λογαριασμό της Ντίναμο και αντίστοιχα του Μάρλος (79’) για λογαριασμό της Σαχτάρ.

Τέλος για τον 4ο όμιλο, η Γιουβέντους κατάφερε να φύγει νικήτρια από την Μόσχα και την «RZD Arena» κάμπτοντας την αντίσταση της Λοκομοτίβ με 1-2 στο φινάλε. Το σκορ για την «Μεγάλη Κυρία» άνοιξε ο Άαρον Ράμσει (4’) και για τους «σιδηροδρομικούς» ισοφάρισε ο Αλεξέι Μιράντσουκ (12’) ενώ τη νίκη στην πρωταθλήτρια Ιταλίας έδωσε ο Ντάγκλας Κόστα στις καθυστερήσεις (90’ + 3’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Μπάγερ Λεβερκούζεν παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι –τουλάχιστον- του Europa League καθώς νίκησε με 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης στη «BayArena». Σκόρερ για τις «ασπριρίνες» ήταν οι Τόμας Παρτέι (41’, αυτογκόλ) και Κέβιν Φόλαντ (55’) ενώ για τους «ροχιμπλάνκος» μείωσε ο Άλβαρο Μοράτα (90’ + 4’). Σημειώνεται πως οι Γερμανοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ναντιέμ Αμίρι (84’).