Skip to main content

CHL: Ματσάρα στο Λονδίνο, μεγάλη ανατροπή για την Ντόρτμουντ (video)

Η Τσέλσι έκανε σπουδαίο comeback απέναντι στον Άγιαξ, η Μπορούσια γύρισε το εις βάρος της 0-2 κόντρα στην Ίντερ ενώ γκέλαρε απρόσμενα η Μπάρτσα.

Με οκτώ αναμετρήσεις άνοιξε σήμερα η αυλαία της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Για τον 5ο όμιλο, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 της Γκενκ στο «Anfield» και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν οι Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (14’ ) και Άλεξ Ολξλέιντ Τσάμπερλεϊν (53’) ενώ για τους Βέλγους είχε ισοφαρίσει ο Μπάνα Σαματά (41’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, Νάπολι και Σάλτσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο «Stadio San Paolo». Το σκορ για την πρωταθλήτρια Αυστρίας άνοιξε ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ (11’, πεν.) ενώ για τους «παρτενοπέι» ισοφάρισε ο Ίρβινγκ Λοθάνο (44’).

Για τον 6ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα κόλλησε στο μηδέν με την αξιόμαχη Σλάβια Πράγας στο «Camp Nou.

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Ίντερ κερδίζοντας την με 3-2 στο «Westfalenstadion». Οι «νερατζούρι» βρέθηκαν να προηγούνται με 0-2 στο ημίχρονο χάρις στα γκολ των Λαουτάρο Μαρτίνεζ (5’) και Ματίας Βεσίνο (40’) ενώ οι Γερμανοί ισοφάρισαν με σκόρερ τους Ακράφ Χακίμι (51’) και Τζούλιαν Μπραντ (64’) ενώ πήραν τη νίκη με νέο τέρμα του Χακίμι (77’).

Για τον 7ο όμιλο, η Λειψία έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης επικρατώντας με 0-2 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη «Gazprom Arena». Σκόρερ για τη γερμανική ομάδα ήταν οι Ντιέγκο Ντέμε (45’) και Μαρτσέλ Σάμπιτζερ (63’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Λυών πήρε το αίμα της πίσω για την ήττα στη Λισαβώνα επικρατώντας της Μπενφίκα με 3-1 στο «Groupama Stadium». Σκόρερ για τους «γκονς» ήταν οι Γιοακίμ Άντερσεν (4’), Μέμφις Ντεπάι (33’) και Μπερτράντ Τραορέ (89’) ενώ για τους «Αετούς» είχε μειώσει ο Χάρις Σεφέροβιτς (76’).

Τέλος για τον 8ο όμιλο, Τσέλσι και Άγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 4-4 σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία των ομίλων και όχι μόνο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο «Αίαντας» προηγήθηκε νωρίς χάρις στο αυτογκόλ του Τάμι Άμπραχαμ (2’) ενώ οι «μπλε» ισοφάρισαν άμεσα με τον Ζορζίνιο (5’, πεν.) αλλά οι Ολλανδοί έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 1-3 χάρις το γκολ του Κουίνσι Πρόμες (20’) και το –νέο- αυτογκόλ, αυτή τη φορά από τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα (35’). Το συγκρότημα του Έρικ τεν Χαγκ ανέβασε τον δείκτη του σκορ με σκόρερ τον Ντόνι φαν ντε Μπέεκ (55’) με τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα να μειώνει για τους Λονδρέζους (63’). Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς οι φιλοξενούμενοι αποβλήθηκαν με 2ες κίτρινες κάρτες οι Ντάλει Μπλιντ (68’) και Γιόελ Φέλτμαν (69’) μέσα σε ένα λεπτό. Η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση και πέτυχε το 3-4 με τον Ζορζίνιο (71’, πεν.) και ισοφάρισε με τον Ρις Τζέιμς (74’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Βαλένθια έκανε την ανατροπή εναντίον της Λιλ κερδίζοντάς την με 4-1 στο «Mestalla» και δίνοντας άγρια ομορφιά στον όμιλο μέσω τριπλής πλέον ισοβαθμίας. Το σκορ για τη γαλλική ομάδα άνοιξε ο Βίκτορ Οσιμέν (25’), για τις «νυχτερίδες» ισοφάρισε ο Ντάνι Παρέχο (66’, πεν.) και πήραν προβάδισμα χάρις σε αυτογκόλ του Αντάμα Σουμαόρο (82’). Τέλος τον δείκτη του σκορ για τους Ισπανούς ανέβασαν οι Τζόφρει Κοντόγκμπια (84’) και Φεράν Τόρες (90’).