Skip to main content

CHL: Πρόκριση για Μπάρτσα - Λειψία, έμεινε ζωντανή η Ίντερ (video)

Οι «μπλαουγκράνα» και οι «ταύροι» έκλεισαν θέση για τους «16» ενώ οι «νερατζούρι» έκαμψαν την αντίσταση της Σλάβια και κρατούν την τύχη στα χέρια τους

Με οκτώ αγώνες ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Για τον 5ο όμιλο, η Σάλτσμπουργκ σκόρπισε με 1-4 την Γκενκ στη «Luminus Arena» παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα νοκ άουτ. Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Αυστρίας ήταν οι Πάτσον Ντάκα (43’), Τακούμι Μιναμίνο (45’), Χι Τσανγκ-Χουάνγκ (69’) και Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ (87΄) ενώ για τους Βέλγους είχε μειώσει σε 1-3 ο Μπανά Σαματά (85’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, Λίβερπουλ και Νάπολι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο «Anfield». Οι «Παρτενοπέι» προηγήθηκαν χάρις σε γκολ του Ντρις Μέρτενς (21’) ενώ για τους «ρεντς» ισοφάρισε ο Ντέγιαν Λόβρεν (65’).

Για τον 6ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-1 τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Camp Nou» κλειδώνοντας την πρωτιά. Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Ισπανίας ήταν οι Λουίς Σουάρεζ (29’), Λιονέλ Μέσι (33’) και Αντουάν Γκριεζμάν (67’)  ενώ για τους Γερμανούς μείωσε ο Τζέιντον Σάντσο (77’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Ίντερ κατέβαλε έστω και δύσκολα την αντίσταση της Σλάβια Πράγας με 1-3 στο «Sinobo Stadium» και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Σκόρερ για τους «νερατζούρι» ήταν οι Λαουτάρο Μαρτίνες (19’, 88’) και Ρομέλου Λουκάκου (81’) ενώ για την πρωταθλήτρια Τσεχίας είχε ισοφαρίσει ο Τόμας Σούτσεκ (37’, πεν).

Για τον 7ο όμιλο, η Ζενίτ επικράτησε με 2-0 της Λυών στη «Gazprom Arena». Σκόρερ για τη ρωσική ομάδα ήταν οι Αρτέμ Τζιούμπα (42’) και Μαγκομέντ Οζντόεβ (84’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, Λειψία και Μπενφίκα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στη «Red Bull Arena». Οι «Λουζιτανοί» κατάφεραν να προηγηθούν χάρις τα γκολ των Πίτσι (20’) και Βινίσιους (59’) ενώ για τη γερμανική ομάδα ισοφάρισε ο Εμίλ Φόρσμπεργκ (90, πεν., 90’ + 6΄).

Τέλος για τον 8ο όμιλο, Βαλένθια και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο «Mestalla». Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν με σκόρερ τον Κάρλος Σολέρ (40’) ενώ οι «μπλε» ισοφάρισαν με τον Ματέο Κόβατσιτς (41’) κάνοντας την ανατροπή χάρις σε γκολ του Κρίστιαν Πούλιτσιτς (50’) με τον Ντάνιελ Βας να διαμορφώνει το τελικό σκορ ισοφαρίζοντας για την ισπανική ομάδα (82’).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, ο Άγιαξ πέρασε νικηφόρα από το «Stade Pierre-Mauroy» επικρατώντας με 0-2 της Λιλ. Σκόρερ για τον «Αίαντα» ήταν οι Χακίμ Ζιγιές (2’) και Κουίνσι Πρόμες (59’).