Skip to main content

CHL:Έτοιμος για τον 3ο προκριματικό ο ΠΑΟΚ,δεν γλυτώνει τους Ολλανδούς

Η θριαμβευτική πρόκριση της Τότεναμ στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης επιτρέπει στον «Δικέφαλο» να γλυτώσει έναν προκριματικό γύρο.

Έτοιμος να αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του προσεχούς Champions League είναι ο ΠΑΟΚ μετά τη χθεσινή θριαμβευτική πρόκριση της Τότεναμ επί του Άγιαξ στον τελικό του θεσμού.

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να αποφύγει τη συμμετοχή στον 2ο γύρο και για να συμβεί αυτό τότε θα πρέπει είτε τα «σπιρούνια», είτε η Λίβερπουλ που συνθέτουν το ζευγάρι του μεγάλου αγώνα της 1ης Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης να πάρουν μέρος στο επόμενο Champions League μέσα από την τελική τους κατάταξη στην Premier League.

Σημειώνεται πως μία αγωνιστική πριν το φινάλε του αγγλικού πρωταθλήματος, οι «κόκκινοι» έχουν επιτύχει την παραπάνω προϋπόθεση ενώ και οι Λονδρέζοι ετοιμάζονται να το καταφέρουν καθώς βρίσκονται στην 4η θέση έχοντας διαφορά 3 βαθμών από την 5η Άρσεναλ.

Πλέον για να χάσει ο «Δικέφαλος» τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό θα πρέπει η Τότεναμ να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά να μείνει εκτός τετράδας στην Premier League. Μάλιστα για να συμβεί αυτό τότε θα πρέπει την προσεχή Κυριακή να ηττηθεί από την Έβερτον μέσα στην έδρα της αλλά παράλληλα οι «Κανονιέρηδες» να κερρδίσουν την Μπέρνλι εκτός έδρας για να υπάρξει τελική ισοβαθμία αλλά το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι θα πρέπει να ξεπεράσει διαφορά +8 τερμάτων.

Η κακή είδηση για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται από την Ολλανδία καθώς δύο στροφές πριν το φινάλε, ο Άγιαξ είναι ισόβαθμος με την Αϊντχόφεν στους 80 βαθμούς έχοντας προβάδισμα λόγω διαφοράς τερμάτων και αν κατακτήσει την Eredivisie τότε αυτόματα θα είναι και πιθανός αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά.