Skip to main content

Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής διαδηλωτή (vid)

Ο διαδηλωτής ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού διακομίστηκε και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, καθώς διαδηλωτές ήρθαν σε μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, με έναν από αυτούς να πυροβολεί διαδηλωτή εξ επαφής.

Εκπρόσωπος των υγειονομικών Αρχών του Χονγκ Κονγκ ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο διαδηλωτής ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού διακομίστηκε και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται ένας αστυνομικός να κάνει κεφαλοκλείδωμα σε έναν διαδηλωτή και να προσπαθεί να τον συλλάβει, στο σημείο φτάνει ένας άλλος διαδηλωτής, με καλυμμένο το πρόσωπό του, ενδεχομένως για να βοηθήσει τον διαδηλωτή. Μόλις τον βλέπει ο αστυνομικός βγάζει το όπλο και τον πυροβολεί με τον διαδηλωτή να πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Σύμφωνα με το Hong Kong Free Press, ο διαδηλωτής δεν αντιδρούσε όταν έφθασαν τραυματιοφορείς να τον παραλάβουν στη συνοικία Σάι Γουάν Χο. Οι δύο διαδηλωτές, αυτός που συνελήφθη και αυτός που τραυματίστηκε, παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο.

Εκπρόσωπος των υγειονομικών Αρχών του Χονγκ Κονγκ είπε ότι ήταν ενήμερος μόνο για έναν διαδηλωτή με τραύματα από σφαίρες. Την πληροφορία ότι υπάρχει διαδηλωτής που έχει τραυματιστεί από πυρά και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο Cable TV.