Skip to main content

Χορηγός στο 2ο Hackathon Serres στο ΤΕΙ Μακεδονίας η DataScouting

Το 2o Serres Hackathon είχε ως στόχο την ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για τη δημιουργία εφαρμογών web, κινητών τηλεφώνων και άλλων τεχνολογιών

H DataScouting ήταν χορηγός του 2ου Hackathon Serres με θέμα «Smart City – Ευφυής Πόλη» στις 6 με 7 Μαΐου στο χώρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών). 

Το 2o Serres Hackathon είχε ως στόχο την ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για τη δημιουργία εφαρμογών web, κινητών τηλεφώνων αλλά και άλλων τεχνολογιών (πχ Internet of Things, collaboration spaces, public space κτλ), οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία της πόλης, παρέχοντας στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 40 φοιτητές, προγραμματιστές και άνθρωποι που αγαπούν την τεχνολογία και την πόλη. Στους νικητές δόθηκαν χρηματικά έπαθλα καθώς και έκπτωση 25% στα δίδακτρα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών.

Σχετικά με τη DataScouting

Η DataScouting είναι μία εταιρία παροχής και ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για εταιρίες και οργανισμούς media monitoring, βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία.