Skip to main content

Διαφωνίες και αποχώρηση στη συνεδρίαση αιρετών της παράταξης Μπουτάρη

Μερίδα εκλεγμένων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη διαφώνησαν ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής

Διαφωνίες καταγράφηκαν στη χθεσινοβραδινή συνάντηση μερίδας εκλεγμένων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής, όσον αφορά την πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Αποτέλεσμα των διαφωνιών ήταν, μάλιστα, η αποχώρηση της αντιδημάρχου Έλλης Χρυσίδου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέληξε σε καμία απόφαση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Χρυσίδου στην Voria.gr «δεν είναι δυνατόν να συζητάμε σήμερα, ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία από την αρχή όταν βρισκόμαστε στο παρά πέντε της έναρξης της προεκλογικής περιόδου». Όπως εξήγησε, στη συνάντηση υπήρξε πρόταση να ξεκινήσει μια διαδικασία ανασυγκρότησης της «Πρωτοβουλίας», με ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο και στη συνέχεια μια σειρά από διαδικασίες οι οποίες θα οδηγήσουν στην τελική απόφαση για το εάν η παράταξη θα κατέλθει αυτόνομη και με ποιον υποψήφιο ή θα συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις.

«Η ‘Πρωτοβουλία’ μπορούσε να παίξει  πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές, να βγει μπροστά και να ενώσει. Όμως αυτό έπρεπε να γίνει στην ώρα του. Τώρα το χάσαμε το παιχνίδι», αναφέρει η κα Χρυσίδου. Η αντιδήμαρχος πρότεινε η παράταξη να πιάσει το νήμα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα και με πυρήνα την δημοτική ομάδα να διερευνηθεί με γρήγορες διαδικασίες εάν υπάρχει δυνατότητα αυτόνομης καθόδου στις εκλογές, διαφορετικά να επιδιώξει συνεργασίες με άλλες παρατάξεις. «Όλα αυτά θα πρέπει να τελειώνουν, δεν μπορούμε να γυρνάμε πίσω, ούτε υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο», τονίζει η κα Χρυσίδου.

Στη σύσκεψη μετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι αντιδήμαρχοι (Πέτρος Λεκάκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης), η Μαρία Πασχαλίδου κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι προχθες έγινε άλλη μια σύσκεψη δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων της «Πρωτοβουλίας» στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Σε αυτήν συμμετείχαν οι προσκείμενοι στο Κίνημα Αλλαγής αιρετοί με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη και αποφασίστηκε να αναμένουν τις αποφάσεις της Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξουν στις εκλογές του Μαΐου.

Τέλος, για σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης των παρατάξεων της κεντροαριστεράς η οποία ενδέχεται να είναι και η τελευταία καθώς σχεδόν όλες οι πλευρές διαπιστώνουν ότι είναι αδύνατον να βρεθεί κοινός τόπος και βεβαίως και κοινός υποψήφιος.