Skip to main content

Καλαφάτης: Αναγκαίες οι εξαγωγές και οι επενδύσεις για την οικονομία

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Α. Παπαστάμου με τίτλο «Οικονομική Διπλωματία», στο πλαίσιο της 15ης ΔΕΒΘ.

Τη σημασία των εξαγωγών και των επενδύσεων για την παραγωγική ανάπτυξη της Ελλάδας εξήρε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, σε ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Παπαστάμου με τίτλο «Οικονομική Διπλωματία», στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.


«Η αναγκαία κινητήριος δύναμη για την παραγωγική μηχανή της Ελλάδας, είναι οι εξαγωγές και οι επενδύσεις, είτε άμεσες στη χώρα μας, είτε επενδύσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, σε ξένες αγορές» τόνισε ο κ. Καλαφάτης συμπληρώνοντας πως χωρίς εξαγωγές και επενδύσεις, κάθε προσπάθεια ουσιαστικής οικονομικής ανάκαμψης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.


«Η οικονομική διπλωματία, με γερές βάσεις στην οικονομική επιστήμη, στη στρατηγική των επιχειρήσεων και στις διεθνείς σχέσεις, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αποκλιμάκωση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εντάσεων, καθώς και στην ανάδειξη του ρόλου νέων πρωταγωνιστών στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, ενώ εκτίμησε πως στο βιβλίο του κ. Παπαστάμου περιγράφεται άριστα το πως η οικονομική διπλωματία, αποτελεί ένα πεδίο δράσης που περιλαμβάνει εξωτερικά και εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

«Οι μεταρρυθμίσεις, η δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, η δημιουργία ισχυρών δεσμών με άλλες χώρες, ακόμα και η φιλοξενία –κατά μία έννοια- των συμφερόντων τους δια των επενδύσεών τους στην Ελλάδα, δημιουργούν συνθήκες αποτροπής οποιοδήποτε επιβουλεύεται την κυριαρχία μας» κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.