Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Από σήμερα ξεκινά η τριήμερη πανελλαδική απεργία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 25 Μαΐου.

Σε τριήμερο κλείσιμο των διαγνωστικών κέντρων προχωρούν οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Οπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «επιχειρεί να απειλήσει τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να μην ασκήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής από τα καθήκοντά του κατά την τριήμερη κινητοποίηση (23-25 Μαΐου) που έχει προκηρυχτεί» και προσθέτει: ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ «έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως εδώ και καιρό, για την τραγική κατάσταση, στην οποία οδηγούνται τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, τα οποία κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο. Ωστόσο κωφεύουν προκλητικά, στις εκκλήσεις μας και εξακολουθούν να δημεύουν παράλογα και αυταρχικά με το clawback και το rebate, το 70% των εισοδημάτων των Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών και των Πολυϊατρείων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ