Skip to main content

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές σήμερα η αγορά ομολόγων

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων σε ευρωπαϊκές αγορές μετά τις διαβεβαιώσεις της κινεζικής κυβέρνησης ότι θα λάβει μέτρα για τον κορονοϊό.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων καθώς μετριάστηκαν οι ρευστοποιήσεις.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου νωρίς το απόγευμα κυμαίνονταν στο 1,17% από 1,18% χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,369% από 0,38%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των ομολόγων στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων μετά τις διαβεβαιώσεις της κινεζικής κυβέρνησης ότι θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 71 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 39 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 15ετές ομόλογο με 18 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,17% από 1,21% χθες, έναντι -0,40% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 1,57% από 1,64%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1.1037 δολάρια από 1,1058 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Το δολάριο ευνοείται από τα στοιχεία μεταποίησης και νέων παραγγελιών που ανακοινώθηκαν χθες, καθώς ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαινόταν στο -0,275%, στη διάρκεια των 6 μηνών στο -0,338%, στη διάρκεια των 3 μηνών στο -0,396% και στο μήνα στο -0,452%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1048 δολάρια.