Skip to main content

Χωρίς καράβι από αύριο και για τρεις ημέρες η Σαμοθράκη

Το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» που πραγματοιεί τη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη θα μεταβεί στον Πειραιά για δεξαμενισμό.

Χωρίς δρομολόγιο από αύριο, Παρασκευή και μέχρι και την Κυριακή θα μείνει η Σαμοθράκη καθώς το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Ζante Ferries» που πραγματοιεί τη γραμμή Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη θα μεταβεί στον Πειραιά για δεξαμενισμό (ετήσιος έλεγχος και επιθεώρηση).

Όπως τόνισε μιλώντας στη Voria. gr ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας «έγκαιρα στείλαμε υπόμνημα στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας του να μπει κάποιο πλοίο για αυτές τις τρεις ημέρες, προκειμένου το νησί να μη μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, το πρώτο τριήμερο που άνοιξε, εκ νέου η εστίαση. Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Ευελπιστούμε πως την τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει».

Στο μεταξύ, σε τόνωση της τουριστικής κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες, δεδομένων και των δυσκολιών που αντιμετωπιζει ο κλάδος του τουρισμού εξαιτίας των ισχυρών τριγμών που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, προσδοκά ο επιχειρηματικός κόσμος της Σαμοθράκης με τη νέα γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος που κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουνίου. Το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος με επιστροφή θα είναι επιδοτούμενο, τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο χρόνος του πλοίου για παραμονή στη Σαμοθράκη, εκτιμάται πως θα είναι επαρκής προκειμένου οι τουρίστες να γνωρίζουν κάποιες από τις ομορφιές του νησιού και να το ξαναπαίρνουν και να πηγαίνουν στον τελικό προορισμό τους.