Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία από τις 8 το απόγευμα η Θεσσαλονίκη

Τα αιτήματα του συνδικάτου είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και η επαναφορά των δύο επιδομάτων που έχουν περικοπεί.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη, από τις 8 το βράδυ και μέχρι τη λήξη της βάρδιας, λόγω της στάσης εργασίας αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννης Δήμκας, οι ώρες της στάσης επιλέχθηκαν με σκεπτικό να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις προς και από τα εξεταστικά κέντρα. Ο ίδιος σημείωσε ότι για σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μόνο το νυχτερινό δρομολόγιο της γραμμής του αεροδρομίου.

Τα αιτήματα του συνδικάτου είναι για ακόμη μία φορά η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς επίσης η επαναφορά των δύο επιδομάτων, του θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού, τα οποία έχουν περικοπεί από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ δεν έχουν βγει ακόμα η ΚΥΑ και δεν έχουν καταβληθεί ακόμα στους δικαιούχους.

Παράλληλα, σήμερα στις 10:00 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αναμένεται να κάνουν συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία του Οργανισμού.