Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη - 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε άμεσες κινητοποιήσεις μετά τη νυχτερινή τροπολογία για εκχώρηση μέρους του συγκοινωνιακού έργου του Οργανισμού στο ΚΤΕΛ

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ τράβηξαν χειρόφρενο για 24 ώρες.

Τα δρομολόγια της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής N1 KTEΛ – Αεροδρόμιο καθώς και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑμΕΑ θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε άμεσες κινητοποιήσεις μετά τη νυχτερινή τροπολογία για εκχώρηση μέρους του συγκοινωνιακού έργου του Οργανισμού στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Χθες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 19:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό τάχθηκε κατά της τροπολογίας για εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, χαρακτηρίζοντας, σε ανακοίνωσή τους, την τροπολογία «πρόχειρη, ακατανόητη και ανεδαφική».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι πρόκειται για μια «προσπάθεια κάκιστης μορφής επανιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν από έναν χρόνο κρατικοποιήθηκαν».

Για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσαν πως θα αγωνιστούν για την απόσυρση της τροπολογίας ενώ καλούν τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.