Skip to main content

Χωρίς νερό και ρεύμα περιοχές του Δ. Θερμαϊκού - Ξεκινά η καταγραφή

Μετά τη χθεσινή θεομηνία περιοχές του δήμου παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους κατοίκους.

Μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι ζημιές σε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού καταβάλλουν από χθες τα συνεργεία τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ.

Μετά τη χθεσινή θεομηνία περιοχές του δήμου παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα παραμένουν η περιοχή Σμίλα της Επανομής και Πάλιουρας, ενώ χθες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Αγγελοχωρίου.  Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης έχει τη διαβεβαίωση από τα συνεργεία ότι έως αργά το βράδυ θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα αποκατασταθούν οι βλάβες.

Παράλληλα, χωρίς νερό είναι η Αγία Τριάδα και τμήμα της Μηχανιώνας. Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος όταν αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση θα μπορέσει να δουλέψει και το αντλιοστάσιο για να έχει νερό η περιοχή. Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί και αγωγός της ύδρευσης που έχει σπάσει. «Είναι 2-3 τα σημεία που δεν έχουμε νερό αλλά δουλεύουν αδιάκοπα τα συνεργεία σήμερα για να τελειώσουν οι εργασίες», τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.

Ήδη, πάντως από χθες πάνω από 30 μηχανήματα έργου του δήμου Θερμαϊκού είναι έξω στις πληγείσες περιοχές και προσπαθούν να αποκαταστήσουν βλάβες και ζημιές. «Δουλεύουν τα συνεργεία για να μαζέψουν λάσπες και φερτά υλικά και να μπορέσει να ανοίξει η κυκλοφορία στους δρόμους», ανέφερε ο κ. Μαυρομάτης, σύμφωνα με τον οποίο οι μεγαλύτερες ζημιές είναι στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών με τα τεχνικά συνεργεία, προκειμένου ο δήμος να διεκδικήσει χρηματοδότηση.

«Θα ζητήσουμε χρήματα τόσο από το υπουργείο όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να αποκατασταθεί το τοπίο στην περιοχή» σημείωσε ο δήμαρχος.

Στην περιοχή αναμένεται πιθανότατα το Σάββατο να μεταβεί ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.