Skip to main content

Αδίκησε τον εαυτό του ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, 2-2 με την ΑΕΚ (video)

Ο νταμπλούχος ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο όμως δεν το κατάφερε και στο δεύτερο με αποτέλεσμα να μείνει πλέον στο -2 από τον Ολυμπιακό.

Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Super League καθώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 2-2, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» του βορρά βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, 1 πίσω από την 2η Ξάνθη και 2 πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ενώ ο αντίστοιχος του νότου ακολουθεί στην 5η θέση με 10 βαθμούς, ισόβαθμος με τον ΟΦΗ.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 5’, ο Γιαννούλης βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Σβιντέρσκι που πέρασε τον Μπάρκα, γύρισε τη μπάλα στον Μπίσεσβαρ, αλλά το πλασέ του κατέληξε πάνω στον Τσιγκρίνσκι.

Ο νταμπλούχος Ελλάδος ευτύχησε να προηγηθεί στο 16’ όταν ο Βαρέλα βρήκε τον Λημνιό στην πλάτη της άμυνας, εκείνος έκανε ωραίο κοντρόλ και γύρισμα στον Σβιντέρσκι και ο τελευταίος με πλασέ εκτέλεσε τον μπάλα για να πετύχει το 0-1.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα συνέχισε να κυριαρχεί και στο 19’ λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά καθώς ο Λημνιός πήρε τη μπάλα, πάσαρε στον Μίσιτς με τον Μπάρκα να μην μπορεί να μπλοκάρει αλλά ο Σβιντέρσκι σούταρε εκτός εστίας. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε νέα ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς καθώς ο Μπίσεσβαρ σούταρε αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε τη μπάλα.

Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν πέναλτι στο 24’ καθώς ο Ελ Καντουρί σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπακάκη και ο Ελβετός διαιτητής Κλόσνερ τσέκαρε τη φάση στο VAR δείχνοντας την άσπρη βούλα. Ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εκτέλεση όμως έστειλε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι επιδιώκοντας να επιτεθεί κυρίως με σέντρες και στο 31’ έχασε ευκαιρία καθώς ο Αλμπάνης συνεργάστηκε με τον Λόπες όμως το σουτ του, πέρασε πάνω από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Νίκος Κωστένογλου προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ντέλετιτς-Γιακουμάκη αντί των Παουλίνιο και Αλμπάνη.

Η «Ένωση» απείλησε στο 47’ όταν ο Μπακάκης έπιασε δεξί πλασέ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54’ καθώς ο Λιβάγια εκτέλεσε φάουλ χαμηλά και ο Τσιγκρίνσκι με προβολή νίκησε τον Ζίβκοβιτς για να πετύχει το 1-1.

Πριν ωστόσο προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε η απάντηση από τους φιλοξενούμενους και συγκεκριμένα στο 58’ όταν ο Λημνιός βγήκε στην πλάτη της άμυνας και γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, ο Βράνιες έχασε τον Σβιντέρσκι και ο Πολωνός στράικερ πλάσαρε με το δεξί τον Μπάρκα βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 1-2.

Η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 63’ όταν ο Γιακουμάκης έπιασε κεφαλιά με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά και στη συνέχεια της φάσης, ο Μάνταλος την έστειλε στα δίχτυα όμως ο Ελβετός διαιτητής Κλόσνερ συμβουλεύτηκε το VAR και καταλόγισε σε θέση οφσάιντ τον αρχηγό των γηπεδούχων.

Τελικά, το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου κατάφερε να ισοφαρίσει στο 79’ καθώς ο Κρίστιτσιτς κέρδισε τη μπάλα και την πάσαρε στον Μάνταλο με τον τελευταίο να περνά τον Ζίβκοβιτς και τη γύρισε στον Ντέλετιτς που πλάσαρε για να κάνει το 2-2. Μάλιστα, η φάση ελέγχθηκε στο VAR για να διαπιστωθεί αν υπάρχει φάουλ στον Αουγκούστο κατά το ξεκίνημα της φάσης όμως το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει αυτός τελικά τη νίκη καθώς στο 87, ο Ακπόμ έπιασε εξαιρετικό σουτ όμως ο Μπάρκας πετάχθηκε στο αριστερό του παραθυράκι και έδιωξε σε κόρνερ ενώ στο 90’ + 3’, ο Άγγλος επιθετικός έκανε ωραίο σλάλομ σπάζοντας τη μπάλα δεξιά και βγήκε σέντρα όμως ο Μπακάκης έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι.

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν και αυτοί μια ευκαιρία στο φινάλε και συγκεκριμένα στο 90’ + 5΄καθώς ο Λιβάγια σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή και η μπάλα κόντραρε περνώντας κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

 Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46' Γιακουμάκης), Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Λόπες, Μάνταλος (85' Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46' Ντέλετιτς), Λιβάγια.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός (77' Ζαμπά), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (88' Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (64' Ακπόμ).