Skip to main content

Ισόπαλος στο ντέρμπι με ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ, φωνάζει για πέναλτι στον Ουάρντα (video)

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να νικήσει στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής την ΑΕΚ - Διαμαρτυρίες ΠΑΟΚ για πέναλτι στον Ουάρντα.

Ισόπαλος με 2-2 στο γήπεδο της Τούμπας ήρθε ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Προηγήθηκε με Σάκχοφ η ΑΕΚ στο 18΄, ισοφάρισε στο 40΄με τον Κρέσπο, στο 50΄με τον Γαλανόπουλο η Ένωση μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ, όμως ο Βιερίνια στο 70΄διαμόρφωσε το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα.

Η Ενωση κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές, αλλά οι ασπρόμαυροι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν, ενώ διαμαρτύρονται και για ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ουάρντα από τον Σάκχοφ, μετά την ισοφάριση του Βιεϊρίνια στο 70ό λεπτό.

Πολύ καλό θέαμα προσέφεραν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο του ντέρμπι της Τούμπας. Η Ένωση με τον Λιβάι Γκαρσία να ταλαιπωρεί πάρα πολύ τους αντιπάλους του και να δημιουργεί ρήγματα από δεξιά κατάφερε να προηγηθεί, ωστόσο, οι «απρόμαυροι» ανέβασαν... στροφές, πίεσαν πάρα πολύ την άμυνα των φιλοξενούμενων και κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα στο 18΄ με το σουτ του Σάκχοφ μέσα από την περιοχή. Προηγήθηκε η εξαιρετική προσπάθεια του Γκαρσία από δεξιά και η ασίστ στον Ουκρανό μέσο, ο οποίος σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας του και δεν πανηγύρισε.

Ο Δικέφαλος του Βορρά... ξύπνησε μετά το γκολ και με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο πίεσαν πάρα πολύ την άμυνα της ΑΕΚ. Αφού έχασαν ευκαιρίες, με κυριότερη το τετ-α-τετ του Κρμέντσικ στο 25΄ (ο Σβάρνας έδιωξε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή το πλασέ του Τσέχου στράικερ), κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Κρέσπο, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Αθανασιάδη στην κεφαλιά του Ουάρντα. Ο Αργεντινός αμυντικός σκόραρε για πρώτη φορά εφέτος στο πρωτάθλημα.

Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ πήρε και πάλι προβάδισμα. Μετά από ένα ακόμη λάθος του Ίνγκασον στο ματς ο Γαλανόπουλος μπήκε στην περιοχή, η μπάλα απομακρύνθηκε προς στιγμή, αλλά μετά από νέα σέντρα του Λόπες κατέληξε στον Γαλανόπουλο, ο οποίος από κοντά με σουτ έκανε το 2-1.

Δύο λεπτά μετά η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς, με τον Λιβάγια ν΄ αστοχεί από κοντά μετά την ασίστ του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος είχε «αδειάσει» τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Ζίβκοβιτς στην περιοχή από μαρκάρισμα του Γκαρσία, παράβαση που σύμφωνα με το VAR δεν υπήρξε.

Από ένα τραγικό λάθος των Λάτσι και Αθανασιάδη προήλθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους στο 70΄. Το έμμεσο που κέρδισε ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς με κοντινή πάσα στον Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό των «ασπρόμαυρων» να στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Αθανασιάδη και να κάνει το 2-2.

Από κει και πέρα δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ένα μαρκάρισμα του Ουάρντα από τον Σάκχοφ στη μικρή περιοχή, φάση που δεν ελέγχθηκε από το VAR.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβένος)

Κίτρινες: Ινγκασον, Τζόλης, Ουάρντα, Ελ Καντουρί, Λόπες, Λιβάγια, Μπακάκης,

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83' Βαρέλα), Περέιρα (46' Ροντρίγκο Σοάρες), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς (73' Αουγκούστο), Ουάρντα (86' Μουργκ), Τζόλης και Κρμέντσικ (83' Σφιντέρσκι).   

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (86΄ Τσινγκρίσνκι), Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Σάκχοφ (87' Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (96' Ινσούα), Μάνταλος (71' Σιμάνσκι) και Λιβάγια (71΄Ανσαριφάρντ)