Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ Η ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ ΜΕ ΑΡΗ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ

Οι «Λέοντες» θα είναι απόντες από την αποψινή ευρωπαϊκή ρεβάνς της κυπριακής ομάδας εναντίον των «κιτρινόμαυρων» στην «ΑΕΚ Αρένα» της Λάρνακας.

Την απόφασή τους να απέχουν σε ακόμη μία εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ Λεμεσού εξαιτίας του γνωστού θέματος με την κάρτα φιλάθλου γνωστοποίησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της κυπριακής ομάδας.

Συγκεκριμένα, οι «Λέοντες» θα είναι απόντες από την αποψινή ευρωπαϊκή ρεβάνς εναντίον του Άρη στη Λάρνακα και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ξανά τους λόγους για τους οποίους αντιστέκονται απέναντι σε οτιδήποτε κρατά τους οπαδούς ομήρους στα χέρια του κράτους.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν σε δύο ανακοινώσεις:

«Αρχικά, ευχαριστούμε και επίσημα τα μέλη μας και όλους τους ΑΕΛΙΣΤΕΣ που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη. Η μαζική παρουσία του Κίτρινου Λαού μέσα και έξω από το γήπεδο απόδειξε ξανά το μεγαλείο του ΑΕΛΙΣΜΟΥ και άφησε εκτεθειμένους για ακόμα μια φορά όσους υποστηρίζουν το τρομονόμο και την κάρτα οπαδού. Το γεμάτο γήπεδο την περασμένη Πέμπτη, οι οπαδοί στα κάγκελα, οι φωτοβολίδες, ο παλμός δείχνουν το νόημα ολόκληρου του ποδοσφαίρου.

Αντίθετα, εδώ στην Κύπρο την ίδια στιγμή που το πρωτάθλημα μας ταλανίζεται από το ντόπινγκ, τα στημένα, τον υπόκοσμο , τη διαιτησία και τις πολιτικές παρεμβάσεις, η στοχοποιήση των οπαδών συνεχίζεται και οι άδειες κερκίδες βάζουν τη ταφόπλακα στο αγαπημένο άθλημα του κόσμου. Δεν πρόκειται να αναλύουμε συνεχώς τους λόγους όπως κάναμε τόσα χρόνια απλά λέμε ότι για εμάς δεν υπάρχει επιλογή, ούτε επιστροφή. Οι αρχές οι δικές μας, οι αξίες της ΑΕΛ δεν επιτρέπουν κανένα συμβιβασμό με το κατεστημένο, κανένα συμβιβασμό με τις διακρίσεις που ο συγκεκριμένος νόμος προωθεί, όπως το γεγονός ότι οι ντόπιοι φίλαθλοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χρειάζονται κάρτα φιλάθλου ενώ οι επίσης ευρωπαίοι που έρχονται από άλλη χώρα για να δουν την ομάδα τους δεν χρειάζονται να εκδώσουν κάρτα φιλάθλου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα μας απέδειξαν σε πολλές περιπτώσεις πως μπορούν να αντιμετωπίσουν στα ίσα οποιονδήποτε οπουδήποτε. Έτσι και σήμερα σαν λιοντάρια καλούνται να μπουν στο γήπεδο και να φέρουν την πρόκριση στο λιμάνι.

Ο σύνδεσμος θα είναι ανοικτός, όλοι στον Εναέριο την ώρα του αγώνα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Α.Ε.Λ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ».
-
«Είμαστε ΑΕΛίστες, είμαστε Λεμεσιανοί. Ποτέ δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο, ποτέ δεν επιλέξαμε το συμβιβασμό και την υποταγή. Πάντα με αξιοπρέπεια, πάντα ψηλά το κεφάλι. Περάσαμε δύσκολα, πολλές κακουχίες, πολλά προβλήματα, χρόνια δύσκολα, χρόνια πέτρινα.
''Την οργμή μας την έχουμε από τους αιώνες. Θα βγούμε νικητές, και ας είναι οι θυσίες μας βαριές''. Ο στίχος του Ναζίμ Χικμέτ νιώθω πως μας ταιριάζει απόλυτα. Είναι για μας τεράστια θυσία να επιλέγουμε συνειδητά να είμαστε μακριά από εκεί που ταχθήκαμε δεκατείες τώρα. Παλεύουμε όμως, με πολλές θυσίες και ένα σαράκι να μας τρώει τα σωθικά, παλεύουμε για να περισώσουμε ότι γίνεται. Παλεύουμε γιατί εμείς οι αθεράπευτα ρομαντικοί από τη Λεμεσό δεν είμαστε για τα εύκολα, ούτε μάθαμε να σκύβουμε το κεφάλι και να υποτασσόμαστε στην πρώτη δυσκολία.

Την Πέμπτη ΑΕΛάρα μου θα είσαι μόνη. Θα καλεστείς να δώσεις ένα εξαιρετικά σημαντικό ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς τον κίτρινο λαό στο πλάι σου. Χωρίς εκείνους τους τρελούς που σε όλα τα πέταλα της γης κάνουν εχθρούς και φίλους να παραμιλούν. Ξέρεις πολύ καλά τα πως και γιατί και είμαι σίγουρος πως μας δικαιολογείς. Εμείς δε γίναμε ΑΕΛίστες μόνο για εκείνα τα μαγικά 90λέπτα σε κάθε πέταλο του κόσμου. Για μας η ΑΕΛ είναι πολύ περισσότερα, για μας η ΑΕΛ είναι ιδέες και αξίες διαχρονικές, που δεν ξεθωριάζουν ούτε υπακούν σε πρόσκαιρα διλήμματα. Η ΑΕΛ είναι για μας τρόπος ζωής, μια ολόκληρη κουλτούρα, μια ξεχωριστή μοναδική αμόλυντη ιδεολογία.

Εσύ ΑΕΛίστα που την Πέμπτη έκανες την επιλογή να είσαι στο γήπεδο ας το σκεφτείς ξανά. Δε ξέρω αν σε καταλαβαίνω ή όχι, φυσικά δεν μπορώ να σου πω να κάνεις το αντίθετο.

Μπορώ όμως να σου πω σίγουρα ότι δεν την αγαπάς περισσότερο από μένα. Όπως έγραψε και ένας λέοντας παλαιότερα, δεν υπάρχει ΑΕΛόμετρο. Όμως, εσύ που επέλεξες ένα δρόμο σαφώς πιο εύκολο και λύγισες, δείξε σε μένα σεβασμό. Μη πεις ούτε λεπτό πως δεν στηρίζω την ΑΕΛ, μην πεις ούτε δευτερόλεπτο πως για ένα γινάτι αφήσαμε την ομάδα μόνη. Η στάση ζωής, οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά μας είναι πάνω από όλους και όλα. Και αν και για σένα ΑΕΛ σημαίνει αντίσταση σε καθετί σάπιο, αντίσταση σε όσα μαυρίζουν τις ζωές μας…τότε θα με καταλάβεις.

Θα αναμετρηθούμε και πάλι με την ιστορία. Θα κλείσουμε το στόμα σε όλους εκείνους που περιμένουν πως οι οπαδοί θα λυγίσουν για χάρη των ομάδων τους. Δεν θα λυγίσουμε, μα περισσότερο δεν θα λυγίσουμε για την ΑΕΛ. Αν γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου τότε ξέρουμε πολύ καλά πως η ΑΕΛ θα χάσει οριστικά το μεγάλο της όπλο, τον παντοδύναμο ΑΕΛίστα. Δεν θα συνυπογράψουμε ούτε για μισό ημίχρονο τον τρομονόμο και τη κάρτα του Ιωνά. Δεν θα συναινέσουμε σε κανέναν γελοίο με γραβάτα που αποφάσισε να κάνει τα γήπεδα εκκλησίες για τα εξυπηρετήσει τα δικά του επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη του ΑΕΛίστα για την ομάδα του; Ποιος είναι εκείνος που μπορεί να πει έστω για αστείο πως αυτός ο περήφανος λαός της ΑΕΛάρας δεν ζει και αναπνέει γι’ αυτήν και μόνο. Ποιος είναι αυτός που δικαιούται σήμερα να μας κάνει μαθήματα και να μας ζητά να ξεπουλήσουμε αξίες και ιδανικά δεκατιών, για 90 λεπτά; Ποιος είναι αυτός που έχει τα μούτρα να μιλήσει για αγάπη και αφοσίωση σε εκείνους που κάνουν τα πέταλα του Παρτιζάνα και του Χαριλάου να κοχλάζουν; Ποιος μπορεί να ζητά από μας να κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές μας, όταν οι δικές μας αρχές ταυτίζονται και ευθυγραμμίζονται με το μεγαλείο της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού.

Περήφανε ΑΕΛίστα. Ψηλά το κεφάλι και τα λάβαρα στον ουρανό. Υπομονή, επιμονή και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Δεν είμαστε εμείς για τα εύκολα και τους συμβιβασμούς, είμαστε ΑΕΛίστες, είμαστε ανυπότακτοι.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ