Skip to main content

Χωρίς ουσία στο ντέρμπι ο Άρης, ηττήθηκε ψυχρά από την ΑΕΚ (video)

Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν να μην έχουν επιθετικές επιλογές και ηττήθηκαν ψυχρά από την ΑΕΚ - Παράπονα Άρη για ανοχή στα σκληρά μαρκαρίσματα της ΑΕΚ.

Ο Άρης δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και ηττήθηκε ψυχρά από την ΑΕΚ με 0-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης στο εξ΄αναβολής ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Παράπονα των κιτρινόμαυρων για ανοχή του Κροάτη Μπέμπεκ στο σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.

Οι κιτρινόμαυροι με αυτή την ήττα υποχώρησαν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με 33 βαθμούς, σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ, που τον περνά λόγω της σημερινής της νίκης.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με 4-2-3-1, με τον Μπουσέ στο τέρμα, τους Σάκιτς και Σούντγκρεν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Ρόουζ και Μπεναλουάν συμπλήρωσαν την τετράδα. Από μπροστά τους οι Ματίγια και Σάσα, με τον Μάνο να είναι στην αιχμή του δόρατος, με την τριπλέτα Μαντσίνι, Σίλβα και Γκάμα από πίσω του.

Από την πλευρά του ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3, με γκολκίπερ τον Αθανασάδη, τους Μπακάκη, Σβάρνα, Νεντελτσεάρου και Λόπες, από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, ενώ στα χαφ οι Σιμόες, Κρίστισιτς και Γαλανόπουλος. Στα εξτρέμ οι Λιβάι Γκάρσια στα δεξιά, Μαχαίρα στα αριστερά και Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν από λάθος γύρισμα του Έλντερ Λόπες, ο Δημήτρης Μάνος πρόλαβε την έξοδο του Γιώργου Αθανασιάδη ωστόσο το πλασέ του πήγε παράλληλα με την εστία.

Ο Χιμένεθ είδε από νωρίς τον Ιονούτς Νεντελτσεάρου να αποχωρεί τραυματίας, με τον 18χρονο Ζίγκα Λάτσι να περνάει στο κέντρο της άμυνας. Στο 21’ η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν ο Γκαρσία έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά, αλλά η σκαστή κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ κατέληξε στην αγκαλιά του Ζάκαρι Μπουσέ.  Η επόμενη - που ήταν κι η τελευταία αξιόλογη του πρώτου μέρους - ήταν ένα ωραίο, διαγώνιο μα συνάμα κι άστοχο σουτ του Λούκας Σάσα, καθώς τα πολλά φάουλ στη μεσαία γραμμή - ιδίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων - δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Η ΑΕΚ δημιούργησε μια σημαντική ευκαιρία στα 33 δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως το σουτ του Ανσαριφάρντ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπουσέ. Η είσοδος των Πέτρου Μάνταλου, Μάρκο Λιβάγια έδωσε επιθετική πνοή στην ΑΕΚ που με ένα φάουλ του Γκαρσία - στη γωνία που φυλούσε ο Μπουσέ - στο 65ο λεπτό έκανε το 0-1. 

Έκτοτε ελάχιστος ήταν ο χρόνος που παίχτηκε ποδόσφαιρο, καθώς οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε φάουλ και λάθη. Μοιραία, δε δημιουργήθηκαν κι άλλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, παρά μόνο το δοκάρι στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λιβάγια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Κίτρινες: Μπεναλουάν, Σούντγκρεν - Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Γαλανόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς (87’ Τζέγκο), Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα (87’ Ιωάννου), Ματίγια, Γκάμα, Σίλβα (63’ Ματέο), Μαντσίνι, Μάνος (75’ Λόπεθ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (20’ Λάτσι), Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (60’ Μάνταλος), Γκαρσία (75’ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ, Μαχαίρας (60’ Λιβάγια).