Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χωρίς περίπτερο στη Νέα Παραλία το «ΚΕΘΕΑ»

Το ΚΕΘΕΑ απέστειλε έγγραφο προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, αποσύροντας το ενδιαφέρον του για τη δωρεάν χρήση περιπτέρου στη Νέα Παραλία.

Η έλλειψη οικονομικών πόρων και προσωπικού είναι η αιτία που το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ» δεν θα χρησιμοποιήσει τελικά ένα από τα περίπτερα στη Νέα Παραλία, το οποίο του είχε παραχωρηθεί δωρεάν από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Αν και η δωρεάν παραχώρηση του περιπτέρου στον Κήπο της Άμμου, στο παραλιακό μέτωπο είχε εγκριθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο επί διοικήσεως Μπουτάρη, το ΚΕΘΕΑ απέστειλε έγγραφο, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης, λίγο πριν την υπογραφή του συμφωνητικού με τον κεντρικό δήμο.

Με το έγγραφό του το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, αφού ευχαριστεί τον δήμο για την υποστήριξη προς το έργο τους, σημειώνει ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του ως προς την χρήση του περιπτέρου «για λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού “η οποία κορυφώθηκε τον τελευταίο χρόνο” και με την έλλειψη οικονομικών πόρων που πρέπει να δαπανήσει προκειμένου να ανακατασκευαστεί το κτήριο στο εσωτερικό του».

Το ΚΕΘΕΑ θα είχε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει ως μόνιμο πολιτιστικό χώρο για εκθέσεις και πωλήσεις έργων, ως χώρο για διεξαγωγή καλλιτεχνικών εργαστηρίων, ενημερωτικών δράσεων και μελλοντικά ως κυλικείο για την εξυπηρέτηση του κοινού της παραλίας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα το ΚΕΘΕΑ έχει βρεθεί αντιμέτωπο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο του κέντρου. Όπως αναφέρει το ΚΕΘΕΑ η Πράξη υπονομεύει πλήρως το έργο του, αφού συγχρόνως καταργεί την αποστολή του, τον σκοπό του και τη δυνατότητά του για ίδρυση νέων μονάδων.