Skip to main content

Νικηφορίδης: Αθλιότητα οι χημικές τουαλέτες που μπήκαν στη Νέα Παραλία

Ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας τονίζει ότι χημική τουαλέτα που εγκαταστάθηκε δεν είναι προσβάσιμη σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ)

Έντονες είναι οι επικρίσεις που δέχεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για την κατάσταση με τις χημικές τουαλέτες κατά μήκος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις ανενεργές δημόσιες.

Διαβάστε - Νέα Παραλία: Κλειστές οι δημόσιες τουαλέτες, στη θέση τους τοποθετούνται χημικές

Η πιο πρόσφατη εξ αυτών έρχεται από τον Πρόδρομο Νικηφορίδη. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας σημειώνει ότι χημική τουαλέτα που εγκαταστάθηκε δεν είναι προσβάσιμη σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), συνοδεύοντάς τη με σχετική φωτογραφία.

Χαρακτηρίζει, δε, τη συγκεκριμένη επιλογή τουαλέτας «αθλιότητα», υπενθυμίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί δίπλα στις δημόσιες τουλέτες, οι οποίες όμως δεν λειτουργούν.

«Ακριβώς δίπλα από τις τουαλέτες που δεν λειτουργούν τοποθέτησαν αυτή την αθλιότητα που βέβαια και από ό,τι φαίνεται δεν είναι προσβάσιμη σε ΑΜΕΑ. Τα Άτομα με Αναπηρίες να κάτσουν σπίτι τους, τι δουλειά έχουν να βγαίνουν έξω!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικηφορίδης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά μήκος της νέας παραλίας υπάρχουν έξι κοινόχρηστες τουαλέτες, εκ των οποίων λειτουργούν μόνον οι δύο, στον κήπο των Γλυπτών, εντός του καφέ που λειτουργεί σε εκείνο το σημείο, και στον κήπο των Ρόδων.

“Από τις υπόλοιπες τέσσερις, κάποιες λειτούργησαν περιστασιακά για ένα διάστημα, όπως αυτή του Λευκού Πύργου και του κήπου των Εποχών, ενώ άλλες, στον κήπο της Άμμου και στον κήπο του Αλέξανδρου, έχουν καταληφθεί και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από τους υπαλλήλους των διευθύνσεων Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου”, δήλωνε προσφάτως στη Voria.gr ο κ. Νικηφορίδης.