Skip to main content

Χωρίς προβλήματα η μεταφορά των μαθητών φέτος στη Θεσσαλονίκη

Με την παράταση της περσινής σύμβασης καλύφθηκαν τα όποια προβλήματα και πλέον μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις είναι σε εκκρεμότητα

Χωρίς τα προβλήματα των προηγούμενων ετών γίνεται φέτος η μεταφορά των μαθητών στον νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφουν τη διαδικασία και μέχρι σήμερα δεν έχουν παρατηρήσει προβλήματα αντίστοιχα με των προηγούμενων ετών, ενώ σε επιμέρους ζητήματα που ανέκυψαν συστάθηκε επιτροπή, ώστε να τα εξετάσει και να αντιμετωπιστούν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Θεσσαλονίκη γίνονται καθημερινά 330 δρομολόγια και μεταφέρονται 12.500 μαθητές, ενώ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ο αριθμός των μαθητών που εντάσσονται στο έργο της μεταφοράς ανέρχεται σε 25.000 καθημερινά.

Η δαπάνη για το έργο της μεταφοράς των μαθητών φτάνει στα 25 εκ. ευρώ και ο προγραμματισμός γίνεται από την προηγούμενη σχολική χρονιά, με επικαιροποίηση στην έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Στη συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την ανάθεση εκτέλεσης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών, με παράταση των συμβάσεων που ήταν σε ισχύ στις 30 Ιουνίου (τέλος προηγούμενου σχολικού έτους) μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020. Όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Αθηνά Αηδονά, η παράταση της σύμβασης κατέστη δυνατή μετά την έκδοση σχετικού νόμου τον Αύγουστο. Έτσι καλύφθηκαν και μια σειρά από ζητήματα, που θα δυσκόλευαν πολύ την ομαλή εκτέλεση του έργου, όπως η αδυναμία προκήρυξης διαγωνισμών, οι άγονοι διαγωνισμοί, τα αδιάθετα δρομολόγια κτλ.