Skip to main content

Χαλκιδική: Χωρίς ρεύμα από τον Φεβρουάριο δεκάδες σπίτια στο ορφανό χιλιόμετρο

Χωρίς ρεύμα αναγκάζονται να μείνουν δεκάδες πολίτες μεταξύ Ν. Μουδανιών–Ποτίδαιας λόγω αδυναμίας του ΔΕΔΔΗΕ να τους συνδέσει με δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες μεμονωμένων κατοικιών, κατοικιών σε συγκροτήματα και επιχειρήσεων, που επηρεάζονται από την κατασκευή του «ορφανού» χιλιομέτρου μεταξύ Νέων Μουδανιών και Ποτίδαιας, λόγω ΔΕΔΔΗΕ, όπως καταγγέλλουν στη Voria.gr.

Αιτία είναι το γεγονός ότι έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες διαπλάτυνσης και αναβάθμισης του δρόμου και του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ιδιοκτητών, το πρόβλημα αφορά αποκλειστικά στον ΔΕΔΔΗΕ, που δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, παρότι οι ίδιοι έχουν βάλει όλο αυτό το διάστημα πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για να γίνουν απρόσκοπτα οι εργασίες στο δρόμο.

Ιδιοκτήτες κατοικιών σε συγκροτήματα της περιοχής επισήμαναν ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις απελευθέρωσης χώρου ώστε να εκτελεστούν τα οδικά έργα.

Οι εργασίες στο παράπλευρο οδικό δίκτυο άρχισαν τον προηγούμενο Μάρτιο. Οι ιδιοκτήτες μετακίνησαν τις περιφράξεις και τις ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Ολοκλήρωσαν τις αναγκαίες υποδομές για την εγκατάσταση των «χελωνών» του ηλεκτρικού ρεύματος, αναγκασμένοι να πληρώσουν ιδιώτη ηλεκτρολόγο για να τοποθετήσει τις «χελώνες», όμως σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης ακόμη δεν έχει γίνει.

Σε συγκρότημα δέκα σπιτιών, σήμερα διαμένουν περίπου 50 άτομα, χωρίς ρεύμα, χωρίς κλιματισμό, χωρίς νερό, με το πράσινο να έχει καταστραφεί λόγω αδυναμίας ποτίσματος...

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, «πέρα από το κόστος όλων των αναγκαίων εργασιών, που επωμιστήκαμε, φτάσαμε στο σημείο για να μη χάσουμε το καλοκαίρι να πληρώσουμε ιδιώτη ηλεκτρολόγο για να τοποθετήσει τις 'χελώνες' του ρεύματος, με την ελπίδα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να έρθει ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ και απλώς να συνδέσει το ρεύμα. Τώρα μας ενημερώνουν ότι πιθανώς να έρθει την επόμενη εβδομάδα. Είναι εξοργιστικό. Είναι ντροπή να είμαστε 'αιχμάλωτοι' του ΔΕΔΔΗΕ. Πώς είναι δυνατόν να μας ενημερώνουν ότι για όλη τη Χαλκιδική ο ΔΕΔΔΗΕ έχει μόνον έναν εργολάβο που κάνει τέτοιου είδους εργασίες; Το πρόβλημα είναι τεράστιο για δεκάδες πολίτες και κάποιος επιτέλους πρέπει να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και να πάψουν πλέον αυτές οι τριτοκοσμικές συνθήκες στις οποίες μας υποβάλλουν».